Plesalke Plesnega foruma Celje z državnega tekmovanja v najžlahtnejših barvah (foto)


Plesni forum Celje je znan po koncertih za publiko s prefinjenim glasbenim okusom, še bolj pa po odlični plesni šoli pod umetniškim vodstvom plesalke, koreografinje in pedagoginje Gordane Stefanović-Erjavec. O kakovosti njihovega dela pričajo številne nagrade mladih plesalcev, ki se v Plesnem forumu učijo umetnosti plesa.

Tudi letos se z državnega tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev plesna miniatura OPUS 2024, kjer so bili uspešni že večkrat, vračajo s štirimi zlatimi, srebrnim in bronastim priznanjem.

“Največji dosežek se mi zdi, da pri mladih plesalcih uspemo vzpostaviti stik s samimi seboj, kar je osnova za lastno kreativnost,” ob tem za Celje.info pravi mentorica Goga Stefanović-Erjavec.

Na tekmovanju v plesnih miniaturah OPUS 2024 je nastopilo šest deklet Plesnega foruma Celje. Zlato priznanje in nagrado mladih kritikov sta za XS Duet prejeli Alina Fister in Eva Sovič Čelik, za S duet Brina Bošnjak in Zala Teršek, za S solo in nagrado mladih kritikov Tisa Trefalt ter za M DUET Alena Marčič in Neža Pogelšek. Srebrno priznanje XXS duet Mila Senič in Pika Podpečan, bronasto pa M solo Eva Mezgec.

Namen prireditve OPUS 1 je spodbujanje in razvijanje ustvarjalnosti mladih plesalcev. Tekmovanje je namenjeno spodbujanju mladih plesalk in plesalcev k samostojnemu ustvarjanju avtorskih solo plesov ali kompozicij za največ dva plesalca.
“Bistvo je, da so v plesnem izražanju izvirni”

Opus je sicer tekmovanje v avtorskih plesih, kjer se mlade ustvarjalce stimulira, da na določeno temo sami ustvarijo svoj ples, nam je povedala mentorica Goga. Gre za to zvrst sodobnega umetniškega plesa edino tekmovanje v Sloveniji.

Ustvarjalne plesalke Plesnega foruma Celje (vir foto: FB profil PF Celje)

V Plesnem forumu Celje mlade plesalce vzgajajo že 32 let in na podlagi bogatega znanja in izkušenj vsako leto izstopajo po vrhunskih rezultatih. Z državnega tekmovanja Opus se tako večinoma vračajo z zlatimi, pa tudi kakšnim srebrnim in bronastim priznanjem.

In kaj ob teh uspehih pravi Goga Stefanović-Erjavec?

“Srečna sem, ker vsako leto dokazujemo, da spadamo v vrh slovenskega sodobnega plesa, kar se tiče ustvarjalnosti,” je povedala za naš medij.  Kot pravi, so vedno izvirni in posebni, prejete nagrade pa so zanjo dokaz, da mlade plesalce pravilno usmerja v lastno kreativnost. “Da se ne učijo le “Goginih” vzorcev, temveč da so izvirni, iščejo lastne izrazne plesne poti in da so med seboj zelo različni,” opisuje svoje umetniško-pedagoške cilje.

“Vsakič je vsak drugačen in to se mi zdi največji dosežek – da mladi plesalci uspejo vzpostaviti stik sami s seboj,” še dodaja vrhunska plesna učiteljica.

V Plesni forum na koncert Uroša Perića

V “dnevni sobi” Plesnega foruma Celje ne zamudite koncerta ob 20. obletnici Uroša Periča & the Bluenote kvartet. v soboto, 9. 3. 2024 ob 21h. Število mest omejeno.

Uroš Perić je vrhunski glasbenik in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Njegova vsestranskost, ki se kaže v njegovi glasbi, ga je popeljala v petindvajset držav, kjer je nastopil več kot 800-krat. Uroševa igra, petje in vsestranska karizma so poželi bučen aplavz občinstva po vsem svetu.