Plesni forum Celje vabi na jesenski plesno-glasbeni poslastici: Instinkt in TV avantura


InstinktPlesni forum Celje v mesecu oktobru pripravlja prave jesenske plesno-glasbene poslastice. S tem nadaljuje izredno bogat in kvaliteten program. Že to sredo, 15. oktobra, se bo ob 19h  v Plesnem forumu odvil plesni avtorski solo projekt odličnega plesalca Nika Rajška, v sredo, 22. oktobra, pa se bo ob 19h odvila plesno-gledališka predstava za otroke.

Sreda, 15.10 ob 19.30 : »INSTINKT« plesni avtorski solo projekt odličnega plesalca Nika Rajška:

Avtor in izvajalec: Nik Rajšek

Glasba: Gal Škrjanec Skaberne

Oblikovanje svetlobe: Ivan Ugrin, Nik Rajšek

Instinkt je odhod in vrnitev, je odziv po misli o izgubi sebe , je sila k prilagajanju, je biti v koži drugega, je raziskovanje že znanega, je žival v nas. Predstava raziskuje razliko med človeškim in živalskim obnašanjem ter razumevanje emocij.

NIK RAJŠEK je mladi trboveljski plesni ustvarjalec, ki je pred kratkim zaključil študij na nizozemski plesni akademiji AHK v Amsterdamu, se v svojem avtorskem projektu ukvarja z izgubo identitete in novim začetkom.

Kaj smo pripravljeni narediti za prilagajanje?

Po uspešni premieri “Instinkta” v rojstnih Trbovljah in ponovitvi v Kulturnem centru “Španski borci” v Ljubljani, se bo Nik Rajšek po treh letih ponovno predstavil tudi na odru Plesnega foruma Celje, v katerem je od 2007 do 2011 sodeloval v vseh pomembnejših projektih (opera Teharski plemiči v sodelovanju s Hišo kulture Celje, Korpusi 2009, 2010, 2011, scenski plesno glasbeni projekt Ionosfera, katerega premiera je bila v Stadthalle v Singenu v Nemčiji, z odlomki pa smo sodelovali tudi na International Dance Festivalu v Macau na Kitajskem, Infiniti projekt…).

Po uprizoritvi projekta v Celju, Nik Rajšek odhaja na Nizozemsko, kjer bo v priznani plesni skupini “Club Guy & Rroni” nadaljeval svojo mednarodno profesionalno plesno pot.

Razprl bo svoja “krila” v neskončne dimenzije plesne umetnsti…

Vstopnina: 7 eur/ 5 eur mladina

tv_avanturaSreda, 22.10. ob 19.00: »TV AVANTURA« plesno gledališka predstava za otroke/premiera

Idejna zasnova: Zala Gazvoda

režija, koreografija, scenarij: Goga Stefanovič Erjavec

vizualni učinki: Stane Špegel

kostumi: Damir Rakovič/Teater Ponorelli

tehnična izvedba: Forum D d.o.o.

Ples in soustvarjanje: Laura Benkovič, Špela Bošnjak, Pia Jelena Džakulin, Zala Gazvoda, Ona Kotnik, Ana Kukovičič, Alma Pleteršek-Fajfer, Rojk Štupar, Jona Veber, Zala Vrečer, Neža Zevnik, Gašper Zevnik.

Pri iskanju zanimivih in novih vsebin za scensko ustvarjanje, v Plesnem forumu Celje spodbujamo k vsebinskem in plesnem soustvarjanju tudi plesalce same. Tako je tudi naša najnovejša predstava »TV AVANTURA« nastala iz zgodbe, ki jo je napisala ena izmed mladih plesalk Zala Gazvoda.

Zgodba obravnava medij televizije in njen močan vpliv na mlade.

Veliko mladih presedi ob televiziji ali računalnikih ure in ure. Namesto, da bi se družili z vrstniki , se družijo z mediji ter si prijatelje in vzornike iščejo v medijskih junakih.

Vstopnina: 5 EUR.

novacanova-polsi-klik