Plesni orkester Žabe z gosti (foto, video)

23. 06. 2012 11:14

Po pravem vročinskem valu se je zvečer ob rahlem vetriču in v odličnem ambientu Celjskega Starega Gradu zgodil koncert Celjskega plesnega orkestra Žabe, ki je bil hkrati tudi otvoritveni koncert dogodkov, ki se bodo odvijali čez poletje. Skromnemu obisku koncerta pripisujejo predvsem višino vstopnine, ki si je v današnjih časih marsikdo ne more privoščiti.

Celjski plesni orkester ima za sabo že 66 let zgodovine, zasedbi, kot jo poznamo danes pa dirigira Roman Fonda. Ustanovljen je bil leta 1946 in brez prekinitve gojijo tradicijo jazza in swinga. Žabe so del zgodovine Celja saj s svojimi nastopi prispevajo k pestrejši kulturni podobi knežjega mesta. Leta 1996 so prejeli  Zlati grb mesta Celja.

Na koncertu na Starem Gradu so se nam predstavili z različnimi solisti. Manuelo Brečko poznamo iz pevskega tekmovanja Misija Evrovizija, kjer se je borila za nastop na Evroviziji. Samir Kobler je sodeloval v šovu Slovenija ima talent in ga poznamo tudi pod imenom “Slovenski Elvis.” Prav tako pa je z Žabami zapela tudi Sanja Poljšak Pesan, tudi ena izmed tekmovalk Slovenija ima talent. Na odru pa je samozavestno s svojim saksafonom nastopil tudi sin dirigenta Romana Fonde, ki je z Žabami zaigral “Zemlja pleše”. Žabe so ponovno dokazale,  da so na področju instrumentalne glasbe v samem vrhu Slovenske orkestralne glasbe.

Utrinke iz koncerta si lahko pogledate v foto galeriji ali v video posnetku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=211]

TFV: Nina V.

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,868 seconds.