Podeljena Savinova odličja za 2013


Zalec_prejemniki_zupan_govornicaObčina Žalec ob slovenskem kulturnem prazniku vsako leto podeljuje Savinova odličja za ugledne dosežke na različnih področjih kulturne ustvarjalnosti. Na osrednji občinski proslavi, ki je bila v Domu II. slovenskega tabora Žalec v petek, 7. februarja, so Savinova odličja za leto 2013 prejeli:

 

Savinovi priznanji

–       Anita Žolnir za uspešno in dolgoletno delo na glasbenem področju, s katerim prispeva k razvoju kulturnih dejavnosti v občini.

–       Mešani pevski zbor Medobčinskega društva invalidov Žalec za uspešno delo s posebnim poslanstvom, ki pomeni dragocen prispevek k razvoju kulturnega delovanja v občini.

 

Savinovi plaketi

–       Jožef Planinc za dosežke pri obnovi in ohranjanju sakralnih objektov, s čimer je pomembno prispeval k obogatitvi kulturne dediščine v občini.

–       Jolanda Železnik za pomembne dosežke pri ponovni oživitvi kulture v Libojah ter ohranitvi kulturne in etnološke dediščine, s čimer je pomembno prispevala k obogatitvi kulture v občini.

Savinova plaketa z denarno nagrado

–       Marija Alatič za življenjsko delo in izjemne uspehe na glasbeno pedagoškem področju, s čimer je občinska kultura zastopana in prepoznana v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru.

Savinova odličja je podelil župan Janko Kos, slavnostna govornica je bila profesorica Marija Končina, ugledna slavistka, soavtorica gimnazijskih jezikovnih učbenikov in priročnikov, članica uredništva revije za književnost in kulturo Vpogled.

V glasbenem programu je nastopil je APZ Risto Savin, v osrednjem delu je izvedla koncert flavtistka Eva-Nina Kozmus ob klavirski spremljavi Mateje Hladnik.

*avtor fotografije: Tone Tavčer