Podmladek Gledališča Zarja navdušil na premieri Čarovnika iz Oza (foto)


Gledališče Zarja Celje je v veseli december vstopilo s premierno uprizoritvijo svetovno znane pravljice, ki vzbuja domišljijo že več generacij, Čarovnik iz Oza.

Mladi rod igralcev Gledališča Zarja je navdušil in si po predstavi prislužil dolg aplavz navdušenega občinstva vseh starosti v razprodani dvorani KUD-a Zarja Trnovlje – Celje.

btrmdn

Gledališče Zarja Celje je predstave v prazničnem decembru začelo z uprizoritvijo svetovno znane otroške pravljice Čarovnik iz Oza, ki jo je mladi rod igralcev Gledališča Zarja odigral pod režisersko taktirko Žige Medveška.

V zgodbi spremljamo malo Dorothy, ki se želi na vsak način vrniti k teti in stricu v Kansas, od koder jo je vihar odnesel v deželo Mezincev.

Na poti domov se v predstavi deklici pridružijo Strašilo, Drvar in Levinja, ki prav tako iščejo svojo srečo. Mogočni čarovnik iz Oza vsakemu izmed junakov pomaga najti rešitev v njih samih.

Mladi igralci Gledališča Zarja so predstavo odigrali odlično. Na trenutke so delovali, kot da imajo za seboj že veliko odrske kilometrine ter s svojo izjemno interpretacijo otroške pravljice Čarovnik iz Oza navdušili občinstvo. Slabo uro dolga predstava gledalcev, tako odraslih, kot številnih najmlajših, niti za trenutek ni izpustila iz vrtinca dogajanja na odru. Nič presenetljivega torej, da se je moral mladi igralski ansambel ob koncu predstave večkrat vrniti pred občinstvo, ki kar ni hotelo končati z glasnim aplavzom.

Igralska zasedba: Vida Volk (Dorothy), Živa Zorko Centrih (Severna vešča), Tjaš Esih (Mezinec 1), Urban Skok (Mezinec 2), Art Špegel (Strašilo), Klara Klinc (Drvar), Laura Mlinar (Levinja), Vid Žveglič (Stražar v Smaragdnem mestu), Lin Jurak (OZ), Majda Vrtačnik (Zahodna vešča), Neli Kamenšek Zatler (Opica 1), Zara Lukman (Opica 2) in Živa Zorko Centrih (Glinda)

btrhdr

Na koncu se je igralcem na odru pridružil tudi predsednik KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, Uroš Rošer. V nagovoru se je najprej zahvalil celotni ekipi, ki je zaslužna za ustvarjeno predstavo, nato pa s ponosom ugotavil, da se Gledališču Zarja s tako nadarjenim mladim igralskim rodom ne gre bati za prihodnost.

Tisti, ki ste tokratno predstavo zamudili, imate še eno priložnost, da si jo skupaj z otroki ogledate v sredo, 12. decembra ob 18. uri, ko bo na sporedu prva repriza. Ker gre pričakovati, da bo predstava ponovno hitro razprodana, pohitite z rezervacijo vstopnic (tukaj).

Avtor: Lyman Frank Baum, Prevod in priredba: Bogdan Gjud, Režija in scenografija: Žiga Medvešek, Vodja predstave in dramaturgija: Urška Majcen, Koreografija: Karlo Blažina, Asistent koreografije: Silvano Drpić, Kostumografija: Mojca Hvala, Oblikovalec luči in tona: Vili Pajk, Tonski efekti: Alex Slokan, Grafična podoba: Urban Pajk, Izbor glasbe in pesmi: Urška Majcen, Izdelava scene: Erih Weissenbach, Vili Pajk, Tehnika: Urban Pajk, Alex Slokan, Tilen Božič, Jure Hladin, Oblikovanje plakata: Tadeja Čander, Andrej Koželj, Oblikovanje gledališkega lista: Polonca Rošer, Fotografije: Urška Majcen, Mare care disponentu: Marko Ramšak

Za konec veselodecemberskih predstav v Gledališču Zarja Celje bo v petek, 28. decembra ob 19.30 uri na sporedu še komedija Na kmetih.

B.S.