Poletna muzejska noč v Pokrajinskem muzeju Celje (foto, video)


Multimedialno zastavljena razstava Grofje Celjski.
Multimedialno zastavljena razstava Grofje Celjski.
Voden ogled razstave Grofje Celjski.
Voden ogled razstave Grofje Celjski.

Prijetna poletna noč je v Pokrajinski muzej Celje v soboto privabila številne obiskovalce, željne novih znanj. Potekala je namreč tradicionalna poletna muzejska noč, kjer so si lahko obiskovalci med 18. in 24 uro brezplačno ogledajo različne razstave in se lahko udeležijo brezplačnih vodenih ogledov, kjer so izvedeli nekaj več o Celju in njegovi bogati zgodovini.

Program je tako najprej zajemal voden ogled Grofje Celjski ob 18. uri, uro kasneje pa je sledil ogled kulturnozgodovinske zbirke z znamenitim Celjskim stropom. Istočasno so se lahko obiskovalci udeležili vožnje s starodobniki, ob 20. uri pa je sledil brezplačen ogled Celeie – mesta pod mestom. Uro kasneje je sledil še voden ogled orožja, ves ta čas pa so se lahko obiskovalci brezplačno sprehajali po Pokrajinskem muzeju Celje in kar vsrkavali novo znanje.

Istočasno so bile razstavljene še druge muzejske zbirke. V lapidariju je tako bilo moč videti Poti Alme M. Karlin, dodatno zanimivost pa so predstavljala svetišča ob reki in barvni odsevi poslikanega stekla Zvonke Požun. Vzporedno s pestrim dogajanjem so obiskovalci lahko odkrivali tudi mit in resničnost o Emoni.

Pestro dogajanje v Pokrajinskem muzeju Celje v okviru Poletne muzejske noči je v muzejske dvorane in Knežji dvor privabil ogromno število ljudi, željnih zgodovinske perspektive iz Celja. Vodenega ogleda Grofje Celjski pa smo se udeležili tudi mi ter posneli fotogalerijo in video posnatek bogatega dogajanja. Vabljeni k ogledu.


[simpleviewer width=100% height=700 id=621]

F/T/V: Tina Ožvald

Ta teden na Polovički brezplačne vstopnice za: Otožna Jasmine, Občudovani, Trgovinica za samomore, Moje življenje z Liberacejem, Mamin sinko

polsi-kino-metropol