Poln oder “izštekane” glasbe v Vojniku


Prejšnji konec tedna so aktivisti Mladinskega društva Frankolovo po nekaj letih ponovno organizirali glasbeni festival Akustika. Na odru vojniškega kulturnega doma se je zvrstila kopica ustvarjalcev, ki so v živo odigrali svoja dela.

Nastopili so z naslednjimi nazivi: Kalt Vír, Sara, Jaka Hliš, Sander Blues, Katja in Domen, Špela Videnšek, Nina Lampret, Urška in Alan in Erik, Crni, Laura Pesjak, Samo Horvatič & Bojan Draksler, Šajbca, Trium, Chlapci z lesa, Patricija Jošt, Gverila, Žiga & Berti in Kronika.

Ob nastopu zadnjih se je v lepo napolnjeni dvorani s privitimi sedeži za nekaj minut zdelo, da bi se občinstvo še bolj razplesalo, kot nekoč. Vsekakor velja pozdraviti tovrstne dogodke, ki dajejo priložnost domačim izvajalcem, saj so na oder stopili glasbeniki z zelo različnim stažem, a podobno namero. Prav tako velja podčrtati, da je za organizacijo tovrstnih dogodkov potrebno povezati precej koščkov, da se sestavi mozaik, kar je Frankolovčanom v polni meri uspelo.

MDF je že napovedalo Akustiko 2024, do takrat pa kanijo na Frankolovem in v Vojniku poskrbeti še za nekaj glasbenih dogodkov.

B.R.