Božična igra in polnočnica v cerkvi sv. Jožefa v Celju 2016 (foto, video)


V soboto so se kristjani ponovno zbrali na polnočnici in tako skupaj proslavili rojstvo njihovega odrešenika, Jezusa Kristusa. Tokrat smo se vernikom pridružili v cerkvi Sv. Jožefa v Celju. Z njimi smo si ogledali kratko božično igro in prisluhnili pridigi tamkajšnjega župnika Vlada Bizanta.

Kot je že v navadi, so mladi župnije Celje – sv. Jožef pred polnočnico zbranim faranom uprizorili igro. “Božičnica”, kot ji sami pravijo, je delo avtorja Nika Kurenta in nosi naslov Trikraljevksa igra. Mlade je pod režijskim vodstvom na uprizoritev pripravljal Jože Planinšek. Za vas smo pripravili video, ki vsebuje kratke izseke iz omenjene božičnice.

 

Na božični večer je bila izpolnjena obljuba 

polnocnica_58Božič, jaslice, božične pesmi, potica in voščila ter recimo še polnočnica – s temi besedami lahko najbolje in najkrajše povzamemo to, kar se dogaja nocoj  in kar se bo dogajalo jutri po naših domovih in v tej lepi starodavni stavbi, ki ji rečemo cerkev”. S slednjimi besedami je v svoji pridigi farane nagovoril župnik Vlado Bizant in nadaljeval o izvoru besede božič in sami sporočilnosti, ki nam ga ta večer prinaša. A kaj se je zgodilo na ta dan? “Izpolnjena je bila obljuba” je nadaljeval in se dotaknil pomembnosti dogodkov, ki so se zgodili več kot 2000 let nazaj v nam oddaljeni Palestini ter različne zorne kote iz katerih lahko nanje pogledamo. Celotno pridigo si lahko ogledate v priloženem videu.

 

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”486″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Kristina Strašek