Praznični december začeli s tradicionalnim koncertom pedagogov (foto)


Glasbena šola Celje je s tradicionalnim koncertom pedagogov odprla vrata v prihajajoče praznične dni, ki jih dodatno zabelil prvi sneg. 

koncert_pedagogov_november_2017_3Uvodoma je ravnatelj glasbene šole, Simon Mlakar, naznanil poseben jubilej, ki ga bomo obeležili v prihodnjem letu – 110 let javnega glasbenega izobraževanja v Celju. V ta namen so  v sodelovanju s Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije – dijaki, ki obiskujejo program medijski tehnik – ustvarili in izbrali jubilejni logotip, ki bo, poleg vseh prireditev, zaznamoval leto 2018. Izbrani logotip je delo dijakov Oskarja Kandareta in Maše Klopčič.

Potem je zazvenela glasba. V prvem delu so se predstavili pedagogi solisti in v komornih zasedbah, prisluhnili smo krstni izvedbi nove slovenske skladbe in zaključili z rockovsko obarvanimi ritmi.

koncert_pedagogov_november_2017_2Edinstven orkester pedagogov Glasbene šole Celje z gosti »A vista« je v drugem delu z izvrstnim in zahtevnim programom presegel pričakovanja. Kot solisti so navdušili Petra Arlati Kovačič (violina), Jaka Kopač (saksofon), Aljoša Jurkošek, Boštjan Jager, Dejan Podbregar, Rok Pelc, Miran Majcen (trobente), orkester pa sta mojstrsko vodila dirigenta Bojan Logar in Matjaž Brežnik. Predstavili so se s priredbo mogočnega skladatelja Musorgskega, zazveneli so v ritmih valčka, jazza in bluesa, manjkala ni niti koračnica, vrhunec pa je orkester zagotovo dosegel z znamenitim Riverdance.

Po takšnem koncertu, kot smo mu bili priča zadnji novembrski dan tega leta, se lahko resnično veselimo novih glasbenih poslastic, s katerimi nas Glasbena šola Celje že vrsto leto razveseljuje.  Tradicionalni koncert pedagogov  Glasbene šole Celje polni dvorano Narodnega doma v Celju, vsako leto znova pa se izkaže kot vrhunski glasbeni dogodek.