Premiera Erazem in potepuh v SLG Celje (foto, video)


Erazem in potepuh prevzame predvsem zaradi pristne vezi, ki se stke med obema protagonistoma.
Erazem in potepuh prevzame predvsem zaradi pristne vezi, ki se stke med obema protagonistoma.

V petek zvečer je v SLG Celje potekala premiera predstave za otroke Erazem in potepuh, ki je sicer nastala izpod peresa nepozabne Astrid Lindgren. Gre za prvo slovensko uprizoritev, ki je nedvomno navdušila tudi obiskovalce SLG Celje. 

Erazem in potepuh je zgodba o devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, zato živi v sirotišnici, in o potepuhu Oskarju. Nad Erazmom bdi gospodična Kraguljevka, ki ga pogosto krega in zmerja. Erazem tako zelo hrepeni po ljubeči družini in toplem domu, da neke noči pobegne iz sirotišnice. Na svoji poti sreča potepuha Oskarja. Preživljata se s petjem in sekanjem drv. Skupaj preživita veliko nenavadnih, nevarnih pa tudi zanimivih dogodivščin. V mestu razkrinkata velika tatova Lifa in Liandra.

Predstava v izvedbi SLG Celje navduši s spretno scenografijo, ki se giba skupaj z Erazmom in potepuhom.
Predstava v izvedbi SLG Celje navduši s spretno scenografijo, ki se giba skupaj z Erazmom in potepuhom.

Erazem in potepuh v ospredje postavlja osamljenega dečka, ki si nadvse želi ljubezni družine in prijateljev. Neomajno verjame vase in se pogumno poda na potovanje. Zgodba o iskanju ljubezni, pripadnosti in družine je vpeta v napeto, skoraj detektivsko zgodbo o dogodivščinah Erazma in Oskarja, ki jo pisateljica začini s svojim značilnim humorjem.

Prav ta humor je omrežil tudi obiskovalce SLG Celje, saj so predvsem otroci vidno uživali ob predstavi. SLG Celje je zgodbo o dečku brez družine in ljubezni tenkočutno uprizorila s simpatičnimi glasbenimi vložki in tehtno premišljeno scenografijo, ki je dihala skupaj z glavnima junakoma. Pohvaliti pa je potrebno tudi igralsko zasedbo, ki je spretno menjavala vloge in gledalcem na hudomušen način pričarala zgodbo o dečku, ki na koncu vendarle najde družino in občutek pripadnosti.

Ne spreglejte tudi ostalih predstav, ki jih v tej sezoni za vas pripravlja SLG Celje. Mi pa vas vabimo k ogledu fotogalerije in video posnetka s petkove premiere Erazem in potepuh.

neprilagojeni-polsi-klik