Prešernovanje 2016: Osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku v Narodnem domu Celje (foto, video)


Orkester Akord
Orkester Akord
Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt
Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt
KUD "Zarja" Trnovlje - Celje
KUD “Zarja” Trnovlje – Celje

Kulturni praznik je pred vrati, Celje pa je že s 1. februarjem vstopilo v pestro kulturno dogajanje, saj se je takrat začelo Prešernovanje 2016.

V okviru tega programa bodo Knežje mesto oplemenitile številne kulturne prireditve, v katerih bodo lahko obiskovalci uživali vse do 11. februarja.

Prešernovanje 2016 se je otvorilo v ponedeljek z odprtjem razstave in predavanjem Mihe Maleša v Osrednji knjižnici Celje. V torek so se kulturno udejstvovali tudi osnovnošolci, saj je OŠ Lava organizirala knjižno tržnico.

V četrtek zvečer pa je v okviru Prešernovanja v Narodnem domu Celje potekala osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer je za obiskovalce igral orkester Akord s prav posebnimi gosti.

Na odru so se jim namreč pridružili posamezniki, ki so v preteklem letu prejeli različna priznanja na področju kulture.

Poleg orkestra Akord je tako na odru Narodnega doma najprej stala Andreja Zakonjšek Krt, prejemnica nagrade Sama Smerkolja, ki je kasneje zapela tudi s Primožem Krtom.

Za pravo gledališko poslastico pa so poskrbeli tudi predstavniki KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, ki so v preteklem letu za predstavo Blazinec zmagali na 54. Linhartovem srečanju.

Četrtkovega dogajanja smo se udeležili tudi mi in za vas posneli fotogalerijo ter kratek video insert, ne spreglejte pa tudi preostalega dogajanja v okviru Prešernovanja, ki ga lahko spremljate v našem koledarčku dogodkov.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=933]

kuponi-petra-salon