Profesorju I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje visoko priznanje Občine Vojnik


Včeraj so v Vojniku s slovesnostjo obeležili praznik Občine Vojnik. Na njej so najvidnejšim občanom podelili občinske grbe, županova priznanja in priznanja zlatim maturantom. Med dobitniki najvišjih priznanj je letos tudi profesor I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje.

Občina Vojnik je s slovesnostjo obeležila letošnji občinski praznik, ki ga v Vojniku obeležujejo 4. oktobra. Na prireditvi, ki jo je spremljal bogat kulturni program, so podelili tudi najvišja priznanja občine. Med dobitniki je letos tudi profesor na I. gimnaziji v Celju in Glasbeni šoli Celje Tomaž Marčič, ki je prejel srebrni grb.

Tomaž Marčič si je nagrado prislužil s svojo vsestranskostjo in vrhunskimi dosežki, ki jih je doslej dosegel v karieri, posvečeni predvsem glasbi. Marčič poleg tega že vrsto let odlično vodi pevski zbor I. gimnazije v Celju, kar nekaj let pa je pod njegovo taktirko deloval tudi šolski orkester. “Od leta 2009, ko je dobesedno iz nič začel zbor znova postavljati na noge, je prof. Marčič za našo šolo naredil ogromno. Čeprav je uradno zaposlen v Glasbeni šoli Celje, ga z razlogom štejemo za svojega,” so ponosno zapisali na I. gimnaziji v Celju.

Na Kajuhu so temu dodali, da Marčič ob odličnem strokovnem znanju premore izjemno pedagoško sposobnost. Je profesor, je zborovodja, dirigent, aranžer in še marsikaj, hkrati pa vedno tudi vedno velik človek. “Preprosto zna z mladimi, ki ga spoštujejo in imajo radi. Kako močno, kaže tudi odnos pevk in pevcev do šole in zbora. Nedavni koncert APZ Kajuh, v katerem pojejo naši nekdanji dijakinje in dijaki, je to še enkrat več dokazal,” so še zapisali na I. gimnaziji Celje, na kateri so hvaležni, da vojniški profesor svoje glasbeno znanje že vrsto let prenaša na mlade rodove celjskih glasbenikov.

foto: Kajuh