Prvi po-karantenski koncert v Sloveniji (foto, video)


Na muzejskem balkonu Stare grofije na Savinjskem nabrežju v Celju se je zgodil prvi po-karantenski koncert v Sloveniji.

Na sončno soboto, 9. maja 2020, je Pokrajinski muzej Celje priredil prvi po-karantenski koncert v Sloveniji. Predstavili sta se dobro znana violinistka Inga Ulokina in vokalistka Ajda Stina Turek, ki sta na varni razdalji na balkonu Stare grofije navdušili naključne in manj naključne sprehajalce.

prvi_koncert_po_karanteni_celje_2020_00
Prvi po-karantenski koncert v Sloveniji. Foto: DejC

Prvi po-karantenski koncert v Sloveniji

Virtuozinja na violini, Inga Ulokina, je pokazala svoje široko znanje ter nas prijetno pospremila v svet klasike, jazza in tanga. Pridružila se ji je dobitnica nagrade Festivala Slovenska popevka 2019 za najobetavnejšo mlado avtorico in izvajalko, vokalistka Ajda Stina Turek, ki nam je s svojim glasom pričarala čudovito kuliso. Obiskovalci so ju nagrajevali z aplavzi in se jima v pesmi tudi pridružili. Seveda so se ob tem držali na primerni razdalji.

Glasba nas povezuje in nam daje novo upanje

10. maja pred tri četrt stoletja je bilo Celje, po kapitulaciji Nemčije, tudi uradno osvobojeno. Dan pred obletnico smo bili priča prvemu pravemu koncertu po koncu karantene v Sloveniji. In tudi ta dogodek je prinesel določeno olajšanje. Čeprav nekateri ukrepi še veljajo, se čuti, da počasi stopamo v novo ero. Ero po korona virusu. Takšni dogodki, ki so nam bili še pred tremi meseci samoumevni, so danes nekaj svežega. Glasba nas povezuje in nam daje novo upanje.

Upajmo, da bodo stvari kmalu prišle na stare tirnice in bomo na koncertih lahko brezbrižno uživali.

Inga Ulokina in Ajda Stina Turek:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski