Rastoča knjiga tokrat o znanju kot zlati naložbi zase in skupnost


Na Osnovni šoli Lava so pripravili sedmo prireditev v okviru sklpa Rastoča knjiga. Tokrat so ga naslovili z »Učenje in znanje – zlati naložbi zame in za skupnost«.

Kot je zapisala ravnateljica Marijana Kolenko je to povezano s sedanjim časom, ki nas nagovarja k premisleku: ali res drži, da znanje ne šteje več veliko, da vzgoja in izobraževanje nista več osnovi za razvoj družbe kot celote, da branje in učenje nista več »in« ali celo potrebna, saj imamo vse na spletu …

Tokratni pogovor na to temo je tekel v avli šole. V njem so sodelovali: Marija Deželak, babica učencev OŠ Lava in pisateljica, mag. Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje, nekoč sama učenka te šole, dr. Matjaž Knez, predavatelj na fakulteti in oče učencev, ki obiskujejo OŠ Lava ter učenec Tit Rozman.

Pogovor so zasnovali medgeneracijsko, vodila pa sta ga učenca Jaka in Mija. Kot sklepno misel so posredovali ugotovitev, da brez znanja, učenja, razmišljanja, branja ne more napredovati ne posameznik in ne družba kot celota.

Večer je imel tudi kulturno dimenzijo v obliki besede in glasbe.

vir slik: OŠ Lava