Razstava Brhka robatost tudi v Celju


razstava_brhka_robatost_1Z včerajšnjim odprtjem razstave Brhka robatost, smo se v Celju poklonili velikemu duhu Matevža Časa, oblikoigralca, umetelneža, ljubke žvadi in menda zabavnega sogovornika. Na ogled so postavljena njegova najudarnejša vidna in slušna sporočila.

Matevž Čas je bil med najbolj pronicljivimi mladimi ustvarjalci na področju vidnega sporočanja. S svojimi oblikovalskimi rešitvami je v rodni Šaleški dolini odločno zaznamoval mladinski klub eMCe plac, festival Kunigunda in Festival nasedlega kita. Njegov širok ustvarjalni opus ga umešča tudi med slovenske umetnike, ki družbeno stvarnost drzno in kritično reflektirajo v umetniških delih ne glede na medij.

razstava_brhka_robatost_2

Suvereno je obvladal ilustracijo, tipografijo, kolaž, video, glasbo in svoj govorni aparat do te mere, da je zapustil neizbrisen pečat v celotnem slovenskem prostoru. Na Radiu Študent z rednimi oddajami, na Fakulteti za dizajn s pedagoškim delom, v Muzeju novejše zgodovine z domiselnim oblikovanjem publikacij, v reviji Mladina z ostrimi proglasi, v društvu Tipo Brda z neobremenjeno duhovitostjo,in nenazadnje v mnogih družabnih omrežjih, kjer so njegove objave pri sledilcih sočasno sprožale salve smeha in obvezen kritičen premislek o pribeleženem.

Stremel je k lahkotnosti bivanja, a skozi svoje delo bil vseskozi usmerjen k skupnosti, iz katere je črpal in za katero je predano ustvarjal. Razstava je v galerijskem hodniku Celjskega mladinskega centra na ogled do 3. januarja 2016.

kapobanda-polsi-klik