Razstava kreativnega recikliranja v Citycentru Celje

V Citycentru Celje gostijo razstavo kreativnega recikliranja, na kateri si lahko ogledate umetniške slike italijanske umetnice Annarite Serra, ki je združila svoji dve največji strasti – umetnost in reševanje morja.

Umetnica, rojena na Sardiniji, plastiko spreminja v umetnine, saj so vse slike narejene iz odpadnih materialov. S svojo kolekcijo želi namreč ozaveščati o onesnaženosti morja zaradi odpadkov, predvsem plastike in o pomembnosti recikliranja odpadkov. S projektom je začela pred 20 leti, ko je bilo za tovrstno onesnaženje le malokomu mar. »Ko sem videla plažo, posuto s plastiko, sem svojo energijo in umetniško izražanje posvetila okoljskemu ozaveščanju. Samo moč umetnosti mi lahko pomaga rešiti morje,« je pojasnila umetnica, katere slike so bile doslej razstavljene v Italiji, Španiji in Franciji.

Na gostujoči razstavi si lahko obiskovalci ogledajo umetniška dela ustvarjena iz odpadnih materialov, ki izžarevajo realno situacijo življenja pod morjem. Pri svojem delu tako uporablja plastične dele in s soljo prepojene različne figurice, žlice za sladoled, dragoceno staro keramiko, na desetine kavbojk, avdio kaset, barvnih vatiranih palčk, pločevink sardin, perje in celo uporabljene dude ter umetne nohte, ki jih najde na plaži. Pogosto reproducira ikone pop kulture, kot so znani hollywoodski igralci, pri čemer sestavlja različne koščke in s tem ustvarja vtis, kot da bi šlo za prave poteze s čopičem.

Razstava Annarite Serra bo na ogled na Citycentrovem osrednjem prostoru vse do torka, 7. februarja 2023.