S Prevarami zaključili prvo tretjino 26. Novačanovih gledaliških srečanj


Na 26. Novačanovih gledaliških srečanjih je navdušila tudi druga tekmovalna predstava. Do konca srečanj se bodo zvrstile še tri tekmovalne in ena spremljevalna predstava. Vabimo vas, da si jih ogledate. TUKAJ lahko najdete še nekaj cenejših vstopnic za paket preostalih gledaliških predstav.

Spodaj vabljeni k ogledu utrinkov s sobotne predstave in nedeljske gledališke delavnice.

gledaliska-srecanja-program

Minulo soboto je bila v Gledališču Zarja Celje urpizorjena druga tekmovalna predstava 26. Novačanovih gledaliških srečanj, komedija Jere Ivanc, Prevare v izvedbi Teatra JJ in pod režijsko taktirko Gorazda Žilavca.

Majhna, a glasbeno in kostumsko razkošna komedija, v kateri je ves čas v ospredju “kako” uprizoriti in je nastala po motivih ene od zgodnejših renesančnih komedij Gl’ingannati (Prevarani), je obiskovalcem ponovno ponudila veliko gledaliških užitkov.

Devet radoživih komedijantov se je pred občinstvom po zgledu commedie dell’arte virtuozno preoblačilo in vseskozi značajsko preoblikovalo. Na ta način se je zvrstilo kar devetnajst komedijskih vlog. Pisana paleta likov je tako poskrbela za kup komičnih zapletov, ki jih je povezovalo ozračje renesančne prebujenosti telesa in energično-komičnega prikaza občutno različnih karakterjev zgodbe. Nekaj utrinkov s predstave, kakor tudi z nedeljske gledališke delavnice, si lahko ogledate spodaj.

Do konca 26. Novačanovih gledaliških srečanj se bodo zvrstile še tri tekmovalne in ena spremljevalna predstava, zato vas vabimo na ogled preostalih štirih predstav, za katere nekaj cenejših abonmajskih vstopnic je na voljo TUKAJ (klik!).