Simfonični orkester Glasbene šole Celje znova navdušil


Simfonični orkester Glasbene šole Celje je, kot vsako leto, ponovno navdušil in dvakrat napolnil dvorano Narodnega doma Celja. Pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika so v prvem delu koncerta izvedli izjemni pianistični deli.

Na velikem koncertnem odru sta se predstavila dijaka umetniške gimnazije glasbene smeri, ko jo izvajajo skupaj s I. gimnazijo v Celju, Janez Vošner (mentor Primož Mavrič), ki je odlično izvedel Chopinov Andante Spinato in Veliko briljantno polonezo za klavir in orkester op. 22., ter Lenart Gubenšek (mentor Benjamin Govže), ki je bil izjemen z Griegovim Koncertom za klavir in orkester v a-molu, op. 16.

V drugem delu koncertu sta solistični vložek prispevali Liza Tkalčec, flavta (mentorica Mirjana Brežnik, spec.) in Ana Kovačič, harfa (mentorica Erika Frantar). Skladbi L. Firšta iz muzikala Veronika Deseniška sta zapela naš dijak, kitarist in pevec Martin Mutec (mentor Davor Mikulić) in naša bivša učenka, danes izvrstna pevka Neža Zevnik.

Večer je orkester zaokrožil s filmsko glasbo iz filma Misija nemogoče in po bučnem aplavzu publiko nagradili s tradicionalnim prazničnim Šoštakovičevim Valčkom in Straussovim Radetsky maršom.

Iskrene čestitke izjemnim solistom, članom orkestra in Matjažu Brežniku za dva čudovita koncerta.


*foto: GŠC