Skupina Atempo Circus v Celjskem domu navdušila s predstavo Deal (foto, video)


Celjski dom je bil tokrat prizorišče cirkusa. S predstavo Deal so se predstavili trije plesni ustvarjalci Špela, Sol in Matias, javnosti znani kot plesno-cirkuška skupina Atempo Circ. 

DSC01041Atempo Circ je plesno-cirkušla skupina, ki so jo v Barceloni ustanovili profesionalni mladi plesalki sodobnega plesa Špela Vodeb in Sol Vázquez ter akrobat in plesalec Matías Marré Medina. Skupina se usmerja v raziskovanje zmožnosti povezav med sodobnim plesom in cirkuškimi disciplinami, predvsem “Cyr Wheel” in “Partnering”.

Ko je obiskovalec vstopil v dvorano Celjskega doma, mu je kaj hitro bilo jasno, da ne bo priča vsakdanjim plesnim predstavam. Oder se je tokrat nahajal spodaj, okoli njega pa so bili v kvadratu postavljeni stoli. K intimnosti vzdušja je pripomogla osvetljava in sama glasbena podalga.

DSC01029

Predstava Deal predstavlja zmes med cirkusom in sodobnim plesom. Plesna ubranost in izvajanje fizično zahtevnih cirkuških elementov je navduševala zbrane. Da pa je bila predstava še dodatno podkrepljena je poskrbela posebna gostja, pevka in skladateljica Nihan Devecioglu. Nihan je plesalce spremljala kar v živo in s tem šokirala marsikoga prisotnega.

Kot so zapisali sami: “Ustvarili smo edinstven svet, v katerem se kruta realnost dogovorov in soočanje spremeni v čarovnijo. Soočanje s samim seboj med tem ko je utrip srca glasnejši od razbijanja bobnov. Soočanje drug z drugim, sprejemanje in izzivanje. Soočanje z objektom, mu dati življenje in opazovati njegovo gibanje, kar na koncu spremeni posameznika,“.

DSC01003

Predstava je požela bučan aplavz. Špela Vodeb se je na koncu zahvalila tako svoji družini in prijateljem, kot vsem ostalim, ki so si vzeli čas in obiskali predpremiero predstave Deal. Na koncu so se vsi prisotni pridružili še ob pripravljeni pogostitvi.

DSC01048

Vabljeni k ogledu fotogalerije z dogodka in videom, ki prikazuje dva krajša izseka predstave Deal.

[simpleviewer width=100% height=700 id=524]

K. S.

kud_zarja_veter_klik