Slavnostni koncert Barbare Celjske v spomin na Branka Goropevška (foto in video)


Minuli konec tedna je v Celjskem domu potekal slavnostni koncert Barbare Celjske v spomin na celjskega rotarijca in kulturnika Branka Goropevška. Tradicionalni jesenski koncert Rotary kluba Barbara Celjska in Hiše kulture Celje, ki se ga je udeležilo več kot 300 obiskovalcev, je imel tudi letos, že šestič zapored, dobrodelno noto.

Celjsko občinstvo je minuli petek uživalo v dveh mojstrovinah klasične glasbe – Letni časi baročnega skladatelja Antonia Vivaldija (1678-1741), ki so nedvomno med najpogosteje izvajanimi klasičnimi deli vseh časov, in istoimensko delo argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle (1921-1992), ki je s svojim tangom nuevom vdihnil novo življenje tradicionalnim klasičnim oblikam. Nesmrtni deli, ki se le redko srečata na koncertnih odrih, sta v knežje mesto pripeljali tudi dva odlična violinista mlade generacije, ki s svojimi dosežki že segata po zvezdah – Tanjo Sonc in Mateja Haasa.

Pred koncertom je prisotne nagovoril predsednik Rotary kluba Celje – Barbara Celjska Roman Gracer, ki je med drugim izrazil veselje nad razprodano dvorano Celjskega doma. Predstavil je področja delovanja Rotary kluba in izpostavil dobrodelno noto, preko katere so pomagali marsikateri družini v stiski. Zahvalil pa se je tudi vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi koncerta.

Tanja Sonc in Matej Haas sta nastopila z orkestrom Hiše kulture Celje, ki ga je vodil maestro Simon Dvoršak, sicer tudi član Rotary kluba Barbara Celjska. Izkupiček koncerta so namenili socialno ogroženi družini iz okolice Celja in štipendijskemu skladu Barbare Celjske. Na sprejemu v mali dvorani Celjskega doma, kjer je po koncertu bila manjša zakuska, so si obiskovalci lahko ogledali prodajno razstavo grafik dijakov Gimnazije Celje – Center.

Prodajna razstava grafik dijakov umetniške gimnazije - likovna smer.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, v katerih lahko prisluhnete in si ogledate utrinke nastopov mladih violinistov Tanje Sonc in Mateja Haasa. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

DODANO: Dodajamo še video posnetek izvedbe  Letnih časov Vivaldija&Pizzolla, ki ga je posnel Matevž Hribernik. http://culturicatv.tk

[simpleviewer width=100% height=700 id=279]

v/t/f: eH