ŠTIRINAJST- plesna predstava Rosane Hribar in Gregorja Lušteka (foto)


Prejšnji konec tedna se je z nedeljsko plesno predstavo Štirinajst/fourteen zaključil 6. tradicionalni festival sodobnega plesa KORPUS.
Glavna protagonista Rosana Hribar in Gregor Luštek sta priznana koreografa in plesalca sodobnega plesa, ki sta sodelovala s ključnimi pobudniki in ustanovitelji sodobne plesne umetnosti v Sloveniji. Skupaj sodelujeta pri drugih koreografih in režiserjih, skupaj se podpisujeta kot koreografa in včasih koreografirata drug drugega. Za ustvarjalno delo sta bila nagrajena doma in v tujini.

Plesna predstava ŠTIRINAJST izraža štirinajstletno zgodbo profesionalne in intimne povezanosti dveh sodobnih plesnih ustvarjalcev Rosane Hribar in Gregorja Luštka, ki na odru skozi govorico plesa pripovedujeta lastno življenjsko zgodbo. S predstavo ŠTIRINAJST avtorja nadaljujeta serijo mednarodno uspešnih in nagrajenih plesnih duetov, ki sta jih ob osmi obletnici njune skupne plesne in zasebne poti začela razvijati na vsaki dve leti.

Prejšnji duet z naslovom Duet 012 je bil prikazan na številnih mednarodnih plesnih festivalih doma in tujini ter prejel naslednje nagrade:
– 2. nagrada na 24. mednarodnem tekmovanju za koreografe v Hanovru, Nemčija 2010
– Nagrada Vesna za najboljši kratki film, Filmski festival, Portorož 2010 – video v predstavi
– Aerowaves Priority Company 2011 – Duet 012 izmed 582 predstav uvrščen v izbor 20 najboljših predstav v Evropi
– Nagrada za najboljšo predstavo po izboru občinstva slovenske plesne platforme Gibanica 2011 plesne mreže Aerowaves
Župančičeva nagrada 2011 za DUET 012 in za izjemne umetniške dosežke preteklih dveh let

Vabljeni k ogledu fotogalerije z nedeljskega pelsnega spektakla:

F: Iztok Skok

[simpleviewer width=100% height=700 id=378]