V sklopu slikarskega Ex-Temppora v Celju nastale številne odlične stvaritve (foto, video)


V parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje se je končal tretji del likovne kolonije Zveze kulturnih društev Celje “Zima – pomlad – poletje – jesen” 2021: “poletje”. Izpod rok celjskih umetnikov so nastale številne odlične stvaritve, ki bodo v Galeriji Volk Celje na ogled do konca avgusta.

Slikarji so slikali poletno krajino šolskega parka, kjer jim je bil kot mentor v strokovno pomoč celjski likovni pedagog in slikar Tomaž Milač, ki je opravil tudi strokovni izbor, zbral najboljše in podal pisno mnenje.

Na razstavi v izboru s svojimi deli sodeluje 17 slikarjev od blizu in daleč, ki so se potegovali za prva tri mesta. Slikarji so ustvarjali v izjemno lepo urejenem parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki se bohoti na zahodnem delu mesta in v vsakem letnem času ponuja obiskovalcem svoje čare, za kar skrbijo skrbne roke dijakov in študentov te šole in njihovih mentorjev, profesorjev in strokovnjakov floristike in vrtnarstva: Nade Natek, Mojce Sodin, Danice Korošec ter Romane in Emila Špesa. Slikarji so svoja dela dokončali tudi v domačih ateljejih.

Nagrajenci sklopa “Poletje”:

1. MESTO z denarno nagrado: Damjan ŠKORC, Celje (Čudoviti vrtovi v šolskem parku)

2. MESTO s praktično nagrado: Cvetka PLUT, Celje (Korona v Celju)

3. MESTO s praktično nagrado: Ida ŠPRAH, Škofja vas (Krajina)

foto in video: ZKD Celje