Svet v mestu: koncert – Sounds of Slovenia trio z Boštjanom Gombačem (video)


 DSCN0503 (Kopiraj)

V četrtek zvečer je na trgu pred Mestnim kinom metropol potekal koncert Sounds of Slovenia trio z Boštjanom Gombačem v okviru projekta Svet v mestu.

DSCN0500 (Kopiraj)Inovativno zasedbo Sounds of Slovenia trio je zasnoval glasbenik in skladatelj Janez Dovč (harmonika, elektronika, vokal), ki je k sodelovanju povabil še izjemna glasbenika Boštjana Gombača (klarinet, flavta, tolkala, vokal) in Gorana Krmca (tuba, vokal).

Sozvočja Slovenije oz. Sounds of Slovenia je večplasten projekt, na eni strani multimedijski projekt, ki združuje skupino več kot 30 ustvarjalcev, ki so že uveljavljeni solisti in člani raznih slovenskih zasedb, po drugi tudi raziskovalni projekt in glasbena zbirka, katere srčika je slovenska ljudska glasba. Po mnenju Dovča je prav ta glasba odmev prostora, ki v sebi nosi raznolikost pokrajine, ljudi, jezika, kulture.

Zasedba Sounds of Slovenia ne prispeva zgolj k širši prepoznavnosti slovenske ljudske glasbe, temveč tudi k ideološkemu in zgodovinskemu diskurzu slovenske identitete ter pokrajine, kjer vse prepogosto prevladujejo drugače vrednote.

DSCN0501 (Kopiraj)Njihova glasba tako sama po sebi premore veliko sporočilnost in moč združevanja, o čemer je pričal tudi četrtkov koncert, ki se ga je – kljub hladnejšim temperaturam – udeležilo veliko obiskovalcev in ljubiteljev dobre glasbe.

Svet v mestu je sicer projekt, ki celjskih ulicah združuje najrazličnejše glasbene ustvarjalce. Tekom poletja se bomo lahko udeležili še sledečih koncertov:

16. 8. 2016, ob 20.30 SVET V MESTU: ULA MLAKAR, harfa.

25. 8. 2016, ob 20.30 SVET V MESTUNUŠA OFENTAVŠEK & istRaNbuL

Ne zamudite torej še dveh izjemnih koncertov, vabimo pa vas tudi k ogledu video posnetka s četrtkovega koncerta Sounds of Slovenia.

intrade-polsi-klik2