Teden ljubiteljske kulture: svečana prireditev ob 40. obletnici Plesnega foruma Celje (foto, video)


Večer je krojilo več generacij plesalvec Plesnega foruma Celje.
Večer je krojilo več generacij plesalvec Plesnega foruma Celje.
Vsaka plesna zgodba je bila svojevrstna.
Vsaka plesna zgodba je bila svojevrstna.

V soboto zvečer je v Plesnem forumu Celje potekala svečana prireditev ob njegovi 40. obletnici delovanja. Slavnosten projekt je bil v celoti namenjen plesalcem, ki so se zapisali plesu poklicno in plesalcem veteranom. 

Plesalci-veterani so se predstavili s prepletom koreografij Save Malenšek in Goge Stefanovič-Erjavec. Na oder Plesnega foruma Celje so (ponovno) stopili plesalci Andreja in Tjaša Cepuš, Sava Malenšek, Sanja Milenković, Simona Mirnik, Tanja Ferleš, Goga Pečnik, Janja Rehar, Albina Vedenik, Marko Peperko, Gea Erjavec, Maja Kalafatić, Alja Kapun, Ana Štefanec, Estela Žutić Duvivier, Marko Peperko in mnogi drugi, ki jih je Plesni forum tekom življenja kakorkoli zaznamoval.

Večer je tako minil v znamenju številnih zgodb in spominov. Prireditev je v čudovito celoto sklenilo 13 plesnih zgodb, ki so jih prepletale različne generacije plesalcev Plesnega foruma. Večer so še dodatno stkale čutne zgodbe o Plesnem forumu, ki je v resnici toliko več od plesne ustanove. Je ljubezen, glasba, druženje in način življenja. Učenje plesa v Plesnem forumu je namreč življenju vseh plesalcev podarilo tisto dodano vrednost. Podarilo jim je disciplino, občutek za ritem, glasbo in ples, drugačen pogled na svet, mnogo prijateljstev in predvsem tisto nekaj, kar jih vselej osrečuje.

Ples ni samo umetnost, temveč tudi način življenja.
Ples ni samo umetnost, temveč tudi način življenja.
Prav vsi nastopajoči so enostavno navdušili.
Prav vsi nastopajoči so enostavno navdušili.

Za slavnostni zaključek so si obiskovalci lahko ogledali še kratek film, ki so ga pripravili plesalci različnih generacij. Po slavnostni prireditvi je sledila še prireditev monografije “Štirideset”, avtorice Andreje Capuš in oblikovalke Nadje Škataro Djkokić, obe sicer nekdanji plesalki Plesnega foruma, v kateri je zajetih 40 let plesnega ustvarjanja PFC.

Ob zavidljivem jubileju se lahko tudi sami poklonimo Plesnemu forumu Celje, Gogi Stefanovič-Erjavec in vsem plesalcem, ki so pod njenim okriljem krojili ime in zgodovino Plesnega foruma. Pohvalno je predvsem dejstvo, da lahko tudi v knežjem mestu vsakdo najde sebe in svoj talent v tako toplem zavetju, kot je Plesni forum, ki je v zadnjih 40. letih krojil in olepšal življenja toliko posameznikov, ki tam niso našli le ljubezni do plesa, temveč tudi ljubezen do življenja.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video prispevka s slovesnega dogajanja v Plesnem forumu.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=988]

mavricni2016-polsi-klik