Uspešen Teden taborništva: korak bližje h Kokarski jasi, sodobnemu centru za otroke in mlade


petje-najmlajsih-tabornikov
Na petkovem zaključku so nastopili najmlajši taborniki.

Letos je taborništvo v Celju praznovalo pol stoletja! Taborniki Roda druge grupe odredov Celje so ob tem jubileju, ki so ga praznovali prejšnji petek, organizirali tudi Teden taborništva. S pestrim programom, ki je vključeval pohodništvo, razstave, humanitarne aktivnosti in še kaj, so zbrali več kot 6.000 evrov!

Kaj se je dogajalo na Tednu taborništva?

Pričel se je 12. oktobra s tradicionalnim 2-dnevnim taborniškim tekmovanjem GROF na Celjskem gradu, ki se je udeležilo 400 udeležencev. V nedeljo so se taborniki odpravili na pohod na Celjsko kočo. Tekom tedna je sledila predstavitev taborniškega “lajfa” v celjskem nakupovalnem centru in odprtje razstave o delovanju društva v Muzeju novejše zgodovine. Med drugim so upokojencem v Domu ob Savinji pripravili pravo koncertno doživetje.

koncert-za-upokojence-doma-ob-savinji
Utrinek s koncerta za upokojence v Domu ob Savinji

Vrhunec celotnega dogajanja pa je sledil v petek, z veliko slavnostno akademijo, katere se je udeležilo 170 udeležencev. Večer se je zaključil z dobrodelnim koncertom zasedbe Big Foot Mama, ki je napolnil dvorano Celjskega doma. Tega dogodka smo se udeležili tudi mi, več o tem si lahko preberete in ogledate tukaj.

skica-projekta-kokarska-jasa
Skica projekta Kokarska jasa

Člani društva so z obiskom in organizacijo zelo zadovoljni, saj je dosežen glavni njihov namen: »Da se širšo javnost ozavešča o pomenu taborništva in stika z naravo v današnji sodobni družbi.«

Prvi koraki k ureditvi Kokarske jase – sodobnega centra za otroke in mladino v naravi

Pred dvema mesecema so gradbeni stroji prvič zabrneli, toda do končnega cilja, da bo v Kokarjah nekoč stal sodoben center za otroke in mladino v naravi, manjka še kar veliko truda in seveda finančnih sredstev. Slednja so člani društva RDGO pridobivali tudi preko Tedna taborništva, zbrati pa jim je uspelo kar 6.705,00 evrov.

Starešina celjskega društva, Elvis Cvikl, je povedal:

Že leta si prizadevamo in se s prostovoljnim delom trudimo, da bi nekoč čim večim otrokom in mladini ponudili najboljše možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, sprostitev in odklop od mestnega vrveža, skupaj z izobraževalno in rekreacijsko ponudbo, zato je zaživela ideja o Kokarski jasi, za katero si želimo, da bo postala temelj stabilnosti našega delovanja.

Kokarska jasa leži ob turistični poti v Logarsko dolino pri vasici Kokarje v občini Nazarje in je oddaljena le 10 km od smučišča na Golteh.

Fotografije: RDGO Celje