Tradicionalna prireditev Top Classic I. gimnazije v Celju 2022 (foto)


Na I. gimnaziji v Celju praznično decembrsko razpoloženje že vrsto let zaključujejo s Top Classicom, tradicionalno glasbeno-plesno prireditvijo.

Tako je bilo tudi minuli petek, ko so dijaki I. gimnazije v Dvorani Kajuh v predprazničnem času pričarali izjemno vzdušje. Pri nastajanju in izvedbi vsakoletne spektakularne predstave glasbe in plesa so sodelovali dijaki vseh štirih gimnazijskih izobraževalnih programov in različnih krožkov.

Skupaj z mentorji so Žan Luka Umičevič, Ana Cizej in Džana Porić pripravili koncept, scenarij in vezno besedilo. Plesalci različnih zvrsti plesa so pod vodstvom Tie Brance pripravili plesne vložke, multimedijci in fotografi, kjer je bila funkcija vodje dodeljena Aneju Bezgovšku, vse potrebno za projekcijo, snemanje ter fotografiranje, likovniki pod vodstvom Aneje Kanjir pa so dogajanje popestrili z animacijami in dekoracijo.

Odlično so nastopili tudi vokalisti in instrumentalisti, solisti ter skupine, ki jih je na avdiciji izbrala šestčlanska komisija profesorjev in dijakov. Prepevali in odigrali so hite Modrijanov, Tine Turner, skupine Tabu, Amy Winehouse, Ansambla Saše Avsenika, skupine Joker Out…

Za denarno in materialno pomoč so poskrbeli I. gimnazija v Celju, Glasbena šola Celje in Studio BB – PE Fotokopirnica.

Simon Valant, foto: Miha Vodušek/I. gimnazija v Celju