Tradicionalni Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center v Narodnem domu (foto, video)


DSCN6726 (Kopiraj)

V petek zvečer je v Narodnem domu potekal tradicionalni Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center, ki je v sodelovanju z Društvom GCC že osmič zapored zavzelo oder Narodnega doma z veliko mednarodno prireditvijo in več kot 200 učenci, dijaki in mentorji z namenom obeležitve Svetovnega dneva znanosti za mir in razvoj.

Nastopili številni obetavni mladi glasbeniki

DSCN6691 (Kopiraj)Tradicionalni Miklavžev koncert je obiskovalcem postregel z Dekliškim pevskim zborom GCC pod vodstvom Davida Preložnika, FaVoZo pod vodstvom Gregorja Deleje in zasedbo The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca. Kot gostje so na odru Narodnega doma Celja zažareli tudi  Mladinski pevski zbor OŠ Štore in Sandra Feketija, nekdanja dijakinja GCC. Predpraznični koncert regionalne kulturne naveze Triangel.

Koncert je del  zimskega projekta Regionalne kulturne naveze Triangel, ki nosi naslov Glasbeni vrtiljak prazničnih želja, nastaja pa v koprodukciji Festivala Velenje, Hiše kulture Celje, Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in ob podpori Mestne občine Celje. Tradicionalni Miklavžev koncert je obiskovalcem postregel z znanimi deli slovenskih in tujih skladateljev, ki sta jih navdihnila praznični čas in lepote življenja. Nadarjeni mladi glasbeniki in glasbenice bodo v okviru tega priredili še dva koncerta, in sicer 10. decembra v Žalcu ter 16. decembra v Velenju.

Praznični koncert z dobrodelno noto in ekološko osvečenostjo

DSCN6723 (Kopiraj)Gimnazija Celje – Center z omenjenim ciklom koncertom sicer zaključuje mednarodni mladinski ekološki projekt Odpadek = energija, ki ga v programu Erasmus+ pripravljajo z Gimnazijo Kruševac iz Srbije, ter začenjajo z vsakoletno decembrsko dobrodelno akcijo nacionalnega programa Anina zvezdica. Tudi vstopnina na koncert je tako bila hrana z daljšim rokom uporabe, s katero bodo pomagali družinam, ki so se znašle v hudi stiski, in jim tako pričarali vsaj malo lepše in toplejše praznike.

Zaradi izjemno kvalitetnega kulturnega programa in dobrodelne note samega koncerta ne preseneča, da je bil Narodni dom Celje napolnjen do zadnjega kotička.Obiskovalci so v prazničnem duhu uživali od začetka do konca, pozitivno vzdušje pa smo tudi sami poskušali ujeti v objektiv in za vas posneli video posnetek in fotogalerijo.

[simpleviewer width=100% height=700 id=908]

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik