Tradicionalni praznični koncert Vocal BK Studia v celjski Stolnici (foto,video)


DSC08688Pretekli petek je v cerkvi sv. Daniela Celje ponovno odmevala klasična glasba, tokrat bolj praznično obarvana . Vocal BK Studio je že deseto leto zapored svoj decembrski koncertni program zaključil s Tradicionalnim prazničnim koncertom v Stolni opatijski cerkvi.

Glasba, ki je zapolnila cerkveno obzidje, je zbrane navduševala in skrbela, da so sedeži bili ves čas zasedeni. Mnogi, ki so sprva cerkev obiskali zgolj z namenom ogleda božičnih jaslic, so kasneje prav tako zasedli prostore v klopeh in se pridružili ostalim poslušalcem.

Tudi tokrat se je Vocal BK Studio pri izpeljavi koncerta povezal z Društvom ljubiteljev umetnosti Celje – Hiša kulture Celje. Ob spremljavi Aljaža Cvirna na kitari in Tonija Acmana na klavirju, so se zbranim predstavili izjemno solisti:

Svetlana Merzlova, sopran
Željka Predojević, sopran
Matjaž Stopinšek, tenor
Boštjan Korošec, bariton

DSC08693Poslušalci so z navdušenjem pozdravljali vsakega izmed nastopajočih, ki so se predstavljali tako solistično kot tudi v duetih. Skladbe so zajemale božične napeve, ob katerih so se ljudje lahko spominjali prazničnih radosti in se za hip prestavili v zimsko pravljico, o kateri takrat zaradi pomanjkanja snežne odeje še ni bilo ne duha ne sluha.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=755]

Kristina Strašek

polsi-wellness-klik