Uspešno izpeljano 1. mednarodno tekmovanje CELEIA 2019


_a899496

Včeraj se je v Glasbeni šoli Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje odvijalo 1. mednarodno tekmovanje Celeia 2019 v disciplinah harmonika, kontrabas in rog.

Na tekmovanju je sodelovalo 52 mladih tekmovalcev iz petih držav.

_a899443Skupno je strokovna mednarodna žirija podelila 28 zlatih plaket, med njimi 4 s posebnimi nagradami ter 2 solističnima nastopoma z orkestrom Glasbene šole Celje v šolskem letu 2019/20.

Podelili so tudi 19 srebrnih plaket, 2 bronasti plaketi in 3 priznanja za udeležbo.

Slavnostna podelitev plaket in nagrad je bila ob 18.30 v dvorani Narodnega doma v Celju ob koncertu Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje »Dotik pomladi« pod taktirko dirigenta Dejana Podbregarja.

Orkester se je predstavil z atraktivnim programom ter solisti Žanom Cesarjem (trobenta), klarinetisti Špelo Pokorn, Anžetom Plesnikom Zupancem in Matejem Lebičem ter pevko Tamaro Šumej.

Plakete in nagrade so tekmovalcem podelili predsednik organizacijskega odbora tekmovanja in ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar, predsedniki žirij ter podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.

»Zahvaljujemo se Mestni občini Celje za podporo pri izvedbi tekmovanja. Namen oziroma cilj tekmovanja, to je promocija deficitarnih instrumentov, je bil s tem dosežen in že pogledujemo po novi izvedbi tekmovanja v naslednjem šolskem letu,« je dejal ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar.

_a899509

foto: Glasbena šola Celje