V Celje prihaja Džjezz 2013 – vstopnice po polovični ceni


4. mednarodni jazz festival Hiše kulture Celje bo med 5. in 7. junijem knežje mesto ponovno postavil v soj žarometov domače in tuje jazz scene

Da je jazz glasba v Celju in širši regiji dobila v preteklih letih številno občinstvo in pomen, ki si ga zasluži, je tudi zasluga umetniške ekipe celjskega jazz festivala, ki nastaja v koprodukciji med Hišo kulture Celje in Jazz društvom Celje.

Festival ostaja zvest zasnovi preteklih let s po dvema večernima žanrsko različnima koncertoma. Začetki koncertov bodo ob 20. uri, prva dva večera v atriju Prothasijevega dvorca (Local), zadnji festivalski koncert Big Banda RTV Slovenija s solisti pa bo pred Mestnim kinom Metropol, sledil pa bo še sklepni Džjezz jam session in after party v Metropolu.

Gostje tokratnega festivala so Enrica Bacchia, ena najboljših jazz vokalistk v svetu in Massimo Zemolin, eden najizvirnejših jazz kitaristov ter virtuozov sedemstrunske kitare. Skupaj sta izjemen umetniški tandem, ki se bo na celjskem Džjezzu slovenskemu občinstvu predstavil prvič 5. 6., za njima pa še odličen kitarist Jani Moder s projektom Sky High Low Down.

Drugi večer, 6. 6., bo v znamenju globalnih trendov z nastopom zanimive zasedbe Ljubljana saxophone jazz quintet, ki je povezala najboljše slovenske saksofoniste mlajše generacije, in izvrstnega trobentača Igorja Matkovića s projektom Sonic Motion.

Finalni večer je vsekakor novost festivala, saj bo v Celju po dolgih letih gostoval Big Band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem in mladimi slovenskimi solisti, ki se hitro uveljavljajo v tujini – pevko Nino Strnad, pozavnistom Žigom Murkom, tolkalcem Janom Tetičkovičem in vibrafonistom Vidom Jamnikom.

Vstopnice za festival so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih, zadnji večer pa je vstop na festival prost.

Na Celje.info pa tudi za Džjezz 2013 ponujamo pol cenejše vstopnice in sicer 2× po 8 vstopnic za prvi in drugi večer.
V redni prodaji boste za vstopnico odšteli 15 €, na Celje.info pa zgolj 7,5 €.

Po cenejše vstopnice za Džjezz 2013 si zagotovite tako da na spletni strani Polovička.si izpolnete poseben obrazec (klik!). Vanj vnesite vaše podatke in označite, koliko vstopnic želite naročiti ter za kateri večer (naročite lahko najmanj 2 vstopnici za posamezen večer).

Po prijavi boste na e-mail prejeli nadaljnja navodila za nakup vstopnic po polovični ceni. (obvezno preverite “nezaželeno pošto”, kjer se naš mail rad zatakne).

Pol cenejše vstopnice se delijo po principu “kdo prej pride, prej melje”. Zato pohitite, saj jih je na voljo le 8 za vsak večer!

Obiščite torej Polovička.si (klik!) in si zagotovite obisk festivala Džjezz 2013 v Celju po polovični ceni.