V Celjskem mladinskem centru trance event popestrili z modno revijo (foto in video)


Minuli konec tedna je v MCC potekal trance event v interakciji z modno revijo, na kateri je svoje kreacije ob izvrstnih ritmih trancea predstavila Nuša Smolič. Mlado modno oblikovalko odlikujejo unikatne kreacije, v katerih združuje preplet slikarstva in oblačil.

Skupina mladih, energičnih, inovativnih ustvarjalcev je obiskovalce popeljala v brezčasni svet, kjer sta se ob prepletu zvoka in soja luči združila trance glasba in modna revija. Za popolnost večera so poleg naštetega “odgovorni” še profesionalni make up in umetnost vizualizacije z VJ-em. Za make up modelov je poskrbela vizažistka Apolonija Koštomaj, za čarobne zvoke trance glasbe pa je poskrbel avtor oddaje Digital Delight na Radiu Maribor DJ Don Digital.

Ob zvokih izvrstnega trance-a so še toliko bolj v ospredje prihajale slike in motivi, ki so se ves čas modne revije odvijale na platnenem ozadju. Slednje je avtorica Nuša Smolič naredila po navdihu glasbe. V nekem intervjuju je Nuša dejala, da prav iz slikarstva črpa nove motive in oblike, ki ji dajejo svobodo v spektru razmišljanja tematike. Tudi ideje in navdih za ustvarjanje Nuša črpa kar iz okolja, ki jo obdaja.

Kombinacija vizualnih podob in glasbe je očarala marsikaterega obiskovalca.

Gre torej za splet narave, človeške energije in sožitja živega in neživega. Ob tem dodaja: “Iz slikarstva črpam vedno nove motive in oblike, ki mi dajejo svobodo v spektru razmišljanja tematike. To se pokaže v oblikovanju estetike kreacij, skozi katere izživim in prenesem svoje slike v fizični, snovni 3D svet, skozi katerega zavibrira glasba”.

Modna oblikovalka Nuša Smolič unikatne ideje črpa kar iz svojega okolja.

Po končani reviji je za mešalno mizo stopil že uveljavljen DJ Onix in tudi on obiskovalce popeljal v čaroben svet elektronske glasbe.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli nekaj utrinkov petkovega trance-modnega večera v MCC-ju. Prav tako si lahko ogledate fotografije, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=235]

v/t/f: Egon Horvat