V Narodni dom Celje prihajata Ditka & band in Feri Lainšček

V narodni dom Celje, 16. 2. 2023 prihajajo Ditka & band in Feri Lainšček. Za vas so pripravili poseben Valentinov koncert – Med nama je angel, ob predstavitvi novega albuma uglasbene poezije.

 

Po dveh letih premora se ob prazniku zaljubljenih v čudovito dvorano Narodnega doma Celje na oder zopet vračata glasbenica Ditka s svojo zasedbo in pesnik Feri Lainšček.

V ospredju bo tokrat predstavitev Ditkinega aktualnega, četrtega studijskega albuma z naslovom Med nama je angel, ki zajema uglasbeno poezijo kar šestih velikih slovenskih poetov- Cirila Zlobca, Kajetana Koviča, Janeza Menarta, Srečka Kosovela, Karla Destovnika Kajuha in v največ uglasbitvah- Ferija Lainščka. Svežemu repertoarju bodo dodane tudi izbrane, že dobro poznane uglasbitve najlepše ljubezenske lirike Ferija Lainščka, denimo Bližina, Ljubi me, kot sonce sije in že skoraj zimzelena himna številnih mladoporočencev, Ne bodi kot drugi.

Ditka bo ob spremljavi svoje stalne glasbene zasedbe poskrbela za nežno in čutno interpretacijo verzov skozi glasbo, ki sta jo napisala z njenim očetom Gorazdom Čepinom. V besedi pa se ji bo na odru pridružil pisatelj in pesnik Feri Lainšček, ki bo občinstvo ob interpretaciji lastne poezije pobožal s svojim žametnim glasom in na obraz pričaral nasmešek ob pripovedovanju svojih življenjskih zgodb v povezavi z njegovim ustvarjanjem.

Edinstveni glasbeno literarni koncert z naslovom Med nama je angel bo v vas prebudil občutke lepega, vas preko močnih in sporočilnih besedil opomnil na najpomembnejše vrednote ter vas preko lepih melodij in dodelanih aranžmajev popeljal v svet, kjer so sanje večne.

Povabite svojo najdražjo osebo in ji preko uglasbene ljubezenske lirike sporočite, da vam pomeni nekaj posebnega.

Ditki in Feriju se bodo na odru pridružili Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, Ilj Pušnik na kontrabasu in Danijel Hartman na tolkalih.

Dogodek je medijsko podprl radio Štajerski Val.

 

Zagotovite si vstopnico že v predprodaji po ugodnejši ceni. Posebna cena velja tudi za otroke.