V nekaterih celjskih kavarnah na obiskovalce čakajo tudi knjige


V kavarnah Rolca, Miško Knjižko, Beli vol, Kuba kafe, Mestni kavarni Celje in kavarni Celjskega mladinskega centra bodo obiskovalce do torka, 13. septembra, čakale različne knjige. Te bodo lahko prelistali, katero od njih, ki jih bo še posebej navdušila, pa bodo lahko vzeli s sabo ali jo zamenjali s svojo.

Knjige so opremljene s kazalom, v katerem Mestna občina Celje predstavlja projekt Knjigobežni.ce, ki se sicer  izvaja v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, zdaj pa ga v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje in Zavodom Celeia Celje predstavljajo tudi v starem mestnem jedru. “Verjamemo, da bomo s tem občane spodbudili k branju, uporabi Knjigobežnic in izposoji knjig v Osrednji knjižnici Celje,” pravijo na občini, ki ji pri izdelavi in postavitvi knjižnih omaric pomagata javno podjetje Zelenice in Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja Celje.

Zaključek projekta Knjigobežni.ce v mestu bo v torek, 13. septembra, ob 17.30 v Celjski kulturnici na Gledališkem trgu 4. Obeta se literarno popoldne z naslovom Iščemo hišico, svoje pesmi in pravljice pa bo pripovedovala tudi Anja Štefan, pisateljica, pravljičarka in letošnja nagrajenka Prešernovega sklada.