V Pokrajinskem muzeju Celje odprli razstavo »Celjska veduta v praskanki in grafiki«


Dijaki Gimnazije Lava so v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Celje pripravili razstavo likovnih del z naslovom Celjska veduta v praskanki in grafiki in likovna dela nastala na otroški ustvarjalnici, ki bodo na voljo za ogled do konca septembra. 

Otvoritev razstave je potekala 23. maja v Pokrajinskem muzeju Celje, kjer so dijaki in dijakinje Gimnazije Lava pripravili dve kulturni točki in dva recitala. Prisotne so nagovorili tudi direktor  muzeja Stane Rozman, ravnatelj Gimnazije Lava Peter Juvančič in mentorice, ki so bile pobudnice za omenjeno razstavo.

Namen razstave je, da dijaki predstavijo projekte, ki jih izvajajo ter da so sodelovali pri procesu priprave razstave in se seznanili z organizacijo. Začelo se je z idejo za izdelek nato z  realizacijo del, ki so bili izvedeni s tehniko praskanke in vedute, do priprave razstave in spremljevalnega programa na otvoritvi le-te.

Poleg del dijakov Gimnazije Lava, so razstavljena tudi dela, ki so nastala na Otroški ustvarjalnici, ki jo obiskujejo predšolski in osnovnošolski otroci.

Razstava likovnih del v Pokrajinskem muzeju Celje (foto: Facebook profil Gimnazija Lava)

Razstava bo na voljo za ogled v Pokrajinskem muzeju Celje do 30. septembra 2024.

V okviru že prej omenjene Otroške ustvarjalnice pa bo v soboto, 25. maja v Stari grofiji potekala delavnica Poslikava vazic. Na ustvarjalnici se bodo seznanili z azijskimi predmeti na razstavi Prevzeto v zaščito in se spoznali z dekorativnim stilom familie rose, ki jih najdemo na številnih vazah, ter poiskalo vazo v tej tehniki. Delavnico bo vodila Enea Bronja Gajšek, za sodelovanje pa so potrebne predhodne prijave na [email protected] ali telefonsko številko 03 428 09 62.