V Rogaški Slatini se začenja Festival Musica 2011


V soboto je v Rogaški Slatini odprl svoja vrata Festival musica-feel the music 2011. Organizator Javni zavod za Turizem se je odločil, da bo domačinom kot tudi turistom ponudil širok spekter svetovne in domače akustične glasbe. V okviru festival bo izvedenih sedem samostojnih koncertov v čudovitem ambientu zdraviliškega parka Rogaška Slatina. Na uvodni večer Festivala musica je kvintet Astorpia pričara strastne ritme argentinskega tanga.

Astorpia je ena vidnejših tango skupin pri nas. Na uvodnem večeru Festivala musica na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini so Oksana Pečeny na violini, Jan Sever na klavirju, Ravi Shrestha na kitari, Marko Turšič na kontrabasu in Francecso Bruno na bandonenu pričarali čudovito poletno noč ob zvokih argentinskega tanga. Glasbena dovršenost, popolna usklajenost in brezmejna energija, sta obiskovalce popeljala v svet tango glasbe. Vrhunec večera pa je bil nastop vrhunskega plesnega para latinsko ameriških in standardnih plesov Nadiye Bychkove in Mihe Vodičar, ki sta v soju sveč zaplesala strasten in ognjevit tango. Odziv obiskovalcev je bil izjemen in to je dalo otvoritvenemu večeru festivala, ki ga je povezoval domačin Tony Carter poseben pečat.

V spodnjem video prispevku si oglejte strasten in ognjevit ples Nadiye Bychkove in Mihe Vodičar.


Nedeljski večer Festivala so popestril člani skupine Gemaj iz Majšperka. V središču zdraviliškega parka pri restavraciji Kaiser so Boštjan Pušaver na kitari, Aleksander Kavkler na tamburici, Mladen Ravnikar na kontrabasu in Sandi Dovar na violini številne obiskovalce popeljali v svet večno zimzelenih slovenskih popevk, dalmatinskih romantičnih pesmi, strogradskih biserov ter ciganskih, slovaških in ruskih pesmi. Seveda pa ni šlo brez vsem dobro znane ruske Kalinke, ki je obiskovalce dvignila na noge, najbolj pa so se je razveselili gostje iz Rusije.

Konec tedna se Festival musica-feel the music 2011 nadaljuje.V petek bo nastopil trio Mateja Stariča, v soboto Brencl Banda in nedeljo Duo Cana. Prireditve v okviru festivala najdete tudi v koledarju dogodkov na Kozjansko.info

t/f/v/ Polona Bercko