Vabimo: božič s Slovenskim oktetom pri Sv. Jožefu v Celju – podarjamo vstopnice


slovenski_oktet_naslovna_tekstV okviru koncertov iz sklopa ”Glasba na hribu”, ki jih pripravljajo v Domu sv. Jožef v Celju, bodo na božični dan, 25. decembra 2013 ob 16. uri gostili Slovenski oktet, na koncertu z naslovom Božič s Slovenskim oktetom.

Slovenski oktet je prvič zapel leta 1951 v Slovenski filharmoniji in vse od tedaj velja za najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel. Osnovno poslanstvo okteta je ohranjanje in plemenitenje slovenske
vokalne glasbe.

Repertoar okteta je izjemno širok in raznolik, saj ga oblikujejo skladbe od renesanse do ljudskih pesmi vseh narodov, od klasicizma in romantike do skladb sodobnikov, mnogo jih je bilo napisanih ali prirejenih prav zanj. Posebno skrb seveda namenja slovenski pesmi, tako ljudski kot umetni, ki jo vedno znova s posebnim žarom predstavlja na domačih koncertnih odrih, z veseljem pa jo ponese med rojake in ljubitelje petja po svetu.

Umetniški vodja Slovenskega okteta je od leta 2008  Jože Vidic, prvak Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana in letošnji nagrajenec Prešernovega sklada.

V Slovenskem oktetu pojejo: Vladimir Čadež, Rajko Meserko, Marjan Trček, Janez Triler, Jože Vidic, Darko Vidic, Janko Volčanšek, Matej Voje

Koncert bo na orglah spremljal Tone Potočnik.

Božični koncertni dogodek na Sv. Jožefu je  zagotovo eden takšnih, ki ga nikakor ne gre prezreti. Vstopnice (12 €) so na voljo na recepciji Doma sv. Jožef Celje.

slovenski_oktet_1

CELJE.INFO PODARJA BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA KONCERT SLOVENSKEGA OKTETA PRI SV. JOŽEFU V CELJU

Našim zvestim obiskovalcem na Celje.info podarjamo posebno božično darilo. Šestim bomo namreč omogočili brezplačen ogled koncerta Slovenskega okteta v Domu Sv. Jožefa v Celju.

Za brezplačni vstopnici kandidirate tako, da lajkate Celje.info stran na Facebooku, (če ga imate) nato pa na spletni strani Polovička.si izpolnete poseben obrazec (klik):

slovenski_oktet_klik

Izmed vseh, ki boste to storili najkasneje do nedelje, 22. decembra do 23. ure, bomo izžrebali 3 dobitnike, od katerih bo vsak prejel po 2 vstopnici za božič s Slovenskim oktetom pri Sv. Jožefu v Celju.