Vabimo: Festival stare glasbe Seviqc Brežice – dva koncerta v Celju


stara-glasba-naslovnaFestival Seviqc Brežice je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo. Festival si je v več kot tridesetih letih delovanja utrdil svoj ugled doma kot prireditev nacionalnega pomena in se uvrstil med najpomembnejše kulturne dogodke, v svetu pa si je ustvaril status odlične in visoko cenjene prireditve ter požel priznanja umetnikov, producentov, strokovne kritike, poslovnega sveta ter ljubiteljev glasbe.

Dva koncerta z vrhunskimi glasbeniki bosta letos tudi v Celju in sicer La Follia Baroque Ensemble Timisoara (RO) 24. 8. 2014 v Stari grofiji in Orchester Purpur (AT)  30.8.2014 ob 20:30 v Narodnem domu Celje.

.

.

La Follia Baroque Ensemble Timisoara (RO)

Il Canto, le Donne, la Follia
Corelli, Vivaldi, Valente, Marini, Merula, Uccellini, Falconieri
24.8.2014 ob 20:30, Celje – Stara grofija
Vstopnice: 21 €
Festibus: 10 €, LJU 18:40

Baročni ansambel La Follia želi baročni glasbi povrniti živahnost, iskrenost in izraznost, kar počne z nenehnim raziskovanjem in dokumentiranjem. La Follia želi postati ambasador množici kultur, ki jih med drugim združuje tudi glasba. S svojim historičnim izvajalskim slogom, ki temelji na specifičnih instrumentalnih tehnikah 17. in 18. stoletja, bo ansambel obudil glasbo Corellija, Vivaldija, Valenteja, Marinija, Merule, Uccellinija in Falconierija.

stara-glasba-naslovnica

Orchester Purpur (AT)
Joseph Haydn (1732-1809): Armida (Hob.XXVIII:12)
Drama eroico – concertante
30.8.2014 ob 20:30, Celje – Narodni dom
Vstopnice: 16 €
Festibus: 10 €, LJU 18:40

Opera Armida je ena najbolj znanih oper Josepha Haydna, ki jo po navadi opisujejo tudi kot eno njegovih najboljših del. To je bila njegova zadnja opera za palačo Esterhàza, prvič pa je bila uprizorjena 26. februarja 1784 na otvoritvi vsakoletne operne sezone. Letos se predstavlja kot del projekta Evropske Unije – PURPUR EOS, pri katerem sodelujejo partnerji iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Francije in Italije. Opero bodo v okviru orkestra Purpur izvedli mladi, nadarjeni evropski pevci in orkestrski glasbeniki.