Vabimo na koncert Tango Fusion v Plesni forum Celje


tango-fusion-pf-celjeCelju se obeta nov izjemen glasbeni dogodek, tokrat za ljubitelje tanga …

Melanholična senzibilnost avtorskih melodij izpod prstov harmonikarja Jureta Torija je kar sama klicala po žanrskih vzporednicah s tangom.

S pomembno razliko in presežkom, ki se skriva v dejstvu, da je Jure predvsem “igral samega sebe” in sta njegovo glasbeno izvabljanje intimnih občutkov in izpovedna prepričljivost sami našli  glasbeno “formo v katero sta se odeli”- prefinjeno inačico tanga. Tistega tanga, ki je v svojih navezavah sicer naslonjen bolj na tango tipico kot tango nuevo, pa na druge stilne variante v svoji srži pa prepoznaven kot avtorska izpeljanka skladatelja in instrumentalista Jureta Torija in kot tak popolnoma izviren, nov ter “drugačen”.

Za ta namen je svojo zasedbo spremenil v kvartet, avstrijskemu kontrabasistu Ewaldu Oberleitnerju in kubanskemu kitaristu Arielu Cubriji priključil izvrstnega violinista izza Karavank Kurta Bauerja ter skupino poimenoval TORI TANGO.

Repertoar zasedbe je sestavljen iz popolnoma novih skladb, v “živo” sestavlja in razstavlja vse tisto kar krasi tango, od intimističnih in liričnih instrumentalnih nežnosti do vznesenosti latino žanrskih prijemov.

V tem smislu skupina nadaljuje tradicijo tiste tango zvočne identitete, ki jo je prepoznal tudi režiser Metod Pevec in je služila kot glasbena podlaga njegovemu igranemu filmu “Vaje v objemu”, film pa seveda govori (tudi) o – tangu.

Zasedba:
Jure Tori – harmonika, Kurt Bauer – violina – Avstrija, Ariel Cubria – kitara – Kuba, Ewald Oberleitner – kontrabas – Avstrija

Koncert bo v petek, 12.2.2016 ob 21.00 v Plesnem forumu Celje

Vstopnina 15 eur predprodaja,18 eur na dan koncerta – inf.031 413 409    PFC

 

S CELJE.INFO NA KONCERT TANGO FUSION POL CENEJE

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 8 vstopnic za koncert Tango fusion po polovični ceni.

Pol cenejše vstopnice naročite tukaj:

tango-fusion-klik-polsi