Vasko Atanasovski Trio navdušil obiskovalce Mestnega kina Metropol (video)


Vasko Atanasovski Trio
Vasko Atanasovski Trio

Vasko Atanasovski je eden izmed najbolj obetavnih in kreativnih slovenskih skladateljev, ki je pravi virtuoz na saksofonu in flavti. Znan je predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskim pristopom do vseh glasbenih stilov.

Da pa bi bilo njegovo vrhunsko glasbeno delo še bolj izrazito je nastal Vasko Atanasovski Trio. Zasedbo je Vasko Atanasovski  ustanovil leta 2010, poleg njegapa  jo sestavljata še vrhunska glasbenika Dejan Lapanja z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjan Stanić z bobni in tolkali. Skupaj so se do sedaj predstavil na mnogih odrih doma in v tujini ter izpeljal celo dve turneji po oddaljeni Kitajski.

Po uspehu z albumom Come to me, je odlična zasedba Vasko Atanasovski Trio, skupaj z založbo Celinka lani izdala nov album z naslovom ‘Feel’. Album, morda nekoliko intimnejši od prejšnjega, prinaša devet novih skladb, ki so si med seboj slogovno tudi precej različne, hkrati pa tvorijo pestro in homogeno celoto.

Glasba in nastop, ki ogreje vsakršno srce. Iz omenjenega albuma izhaja tudi skladba “Djevojko”, ki ji lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Koncert je v Mestni kino Metropol privabil številna obiskovalce.
Koncert je v Mestni kino Metropol privabil številna obiskovalce.

Vasko Atanasovski Trio je v petek zvečer Mestni kino Metropol napolnil do zadnjega kotička in ustvaril neverjetno atmosfero, ki je posrkala prav vsakega obiskovalca. To pa je bila le uvertura za pestro junijsko dogajanje, saj je šlo za zadnji koncert v sklopu cikla Džjezz do it.

Med 11. in 13. junijem bo namreč v  Lapidariju na Savinjskem nabrežju potekal  mednarodni glasbeni festival Džjezz. Džjezz tokrat že šestič v mesto ob Savinji privablja vrhunske tuje in domače izvajalce in v slovenski prostor vnaša format kompaktnega festivala s širokim pogledom, ki na oder skupaj postavlja džezovske glasbenike najrazličnejših profilov s ciljem Celje uveljaviti kot eno izmed osrednjih slovenskih džezovskih središč.

Vasko Atanasovski
Vasko Atanasovski

Tudi tokrat so organizatorji v goste povabili odlične džezovske virtuoze iz Slovenije in tujine, za dodatne užitke pa bodo poskrbeli tudi jamm sessioni pod skupnim imenom Odprti oder. V četrtek bodo nastopili Myrczek & Tomaszewski, Pevski zbor Vocis Imago, v petek bodo za izjemno zabavo poskrbeli Vladimir Kostadinovic 4tet Feat. Joris Roelofs in Vid Jamnik Quartet, vzdušje se bo le še stopnjevalo v soboto, ko bo za ljubitelje dobre glasbe poskrbel Francis Mbappe. Celjski Džjezz je v zadnjih petih izdajah sprejel že okoli 250 nastopajočih, 3000 poslušalcev in zamenjal 5 prizorišč, kar priča o tem, da nas tudi letos čaka džezovsko obarvano poletje z odlično glasbo.