Večer muzikalov in presežkov z Ebony Buckle v Centru konjeniškega športa Celje (video)


Prvo letošnjo soboto so v Centru konjeniškega športa Celje pripravili prvi letošnji Kulturni galop, večer muzikalov, kjer je ob spremljavi odličnih slovenskih glasbenikov nastopila izvrstna britanska vokalistka in igralka Ebony Buckle. Koncert z naslovom The light in the plaza je navdušil več kot 130 obiskovalcev, ki so prostor v CKŠ Celje napolnili do zadnjega kotička.

Britanka Ebony Buckle, sicer rojena v Avstraliji, je skupaj z glasbeno zasedbo odličnih glasbenikov iz Celja, Velenja in Žalca – Andražem Slakanom na violini, Tini Rejc na čelu, Katjo Škrinjar na harfi, Miho Firštom na basu in pianistom Simonom Dvoršakom, z izjemnim vokalom v trenutku očarala prisotne. Petindvajsetletna diplomirana pevka, gostja znanih odrov londonskega West Enda in newyorškega Broadwaya, je v Sloveniji gostovala prvič. Prisotne je popeljala na očarljiv zgodovinski sprehod po glasbenem gledališču 20. stoletja; vse tja od zlate dobe muzikala v 40-ih in 50-ih letih preteklega stoletja, pa do danes, navduševala je s prepevanjem pesmi iz muzikalov Kiss Me Kate, My Fair Lady, Moje pesmi moje sanje, Kabaret, Fantom iz opere, Mala nočna glasba in številnih drugih.

Ebony je navdušila prisotne, ki so popolnoma zasedli prireditveni kavarno CKŠ Celje.

Kot lahko ugotovimo, gre za izjemno kvaliteten projekt v organizaciji regionalne kulturne naveze Triangel, katere del je poleg Hiše kulture Celje in Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec, tudi Festival Velenje. Naveza Triangel deluje z namenom, da z lastno produkcijo, povezovanjem in sodelovanjem ter izmenjavo izkušenj, kulturo v regiji naredijo bolj prepoznavno in jo vidno uvrstijo na kulturni zemljevid domovine in sveta.Večer muzikala je bil že tretji v ciklu štirih dogodkov letošnje sezone. Na pomladnem dogodku, ki bo v mesecu aprilu, pa Triangel obeta zanimivo gledališko izkušnjo, saj bodo uprizorili mladinsko gledališko produkcijo kultnega dramskega besedila Žabe izpod peresa Gregorja Strniše. Namen teh projektov je, da združujejo regionalne umetnike, avtorsko pripravljen projekt pa vsakokrat uprizorijo v vseh treh občinah.

Ebony Buckle je na odru pokazala pevske in igralske talente.

Ebony Buckle je izjemen vokal nadgradila z igralskim talentom, ki je dodatno pripomogel k pristnejšem doživljanju likov in tematike muzikalov. Slednje so potrdili obiskovalci, saj je Ebony oder zapustila šele po dobrih dveh urah in pol (vmes sta bili dve pavzi), že dodobra izčrpana, kar pa so po njenih besedah odtehtali zadovoljni obrazi obiskovalcev.

Vabimo vas k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem lahko prisluhnete izjemnemu vokalu Ebony Buckle, posneli smo ga na koncertu v Centru konjeniškega športa Celje.

v/t/f: Egon Horvat