Večer v atriju: Jazz z Nino Strnad, Jako Kopačem in Blažem Jurjevičem (video)


Dom sv. Jožef v Celju je minulo nedeljo gostil tri mlade in talentirane glasbenike, ki so številne obiskovalce popeljali v četrti večer v atriju z jazz glasbo.

Nina Strnad je mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur in se kasneje šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.

Jaka Kopač je mlad  jazz (alt) saksofonist mlajše generacije, ki predstavlja enega najvidnejših saksofonistov na evropski jazz sceni. Trenutno nastopa po evropskih odrih kot solist ali član različnih zasedb, predstavlja avtorsko glasbo in poučuje. Aktiven je tudi pri organizaciji glasbenih dogodkov v domovini.

Blaž Jurjevič je talentiran pianist z bogato kariero, v kateri je igral tako v Sloveniji, kot tudi izven naših meja. Glasbenik se lahko pohvali z lastno ploščo Prvi dotik, ki je izšla s slovenskim in angleškim naslovom (The First Touch).

Vsi trije glasbeniki so v nedeljo zvečer združili svoj talent in obiskovalce Doma sv. Jožefa popeljali v različne dimenzije jazz glasbe. Kako je glasbena harmonija treh priznanih izvajalcev zvenela v živo, lahko preverite v spodnjem videu.

F/T/V: Tina Ožvald