Velikonočna procesija pri sv. Duhu v Celju (foto, video)

24. 04. 2011 20:54

Na veliko noč, največji krščanski praznik, se kristjani po vsem svetu spominjajo največjega čudeža, osrednjega bistva in srčike vere, Kristusovega vstajenja od mrtvih.

Kristjani verjamemo, da nas je Jezus Kristus s trpljenjem in smrtjo odrešil in nam odprl pot v večno življenje. Po stari slovenski navadi na ta dan po župnijah potekajo vstajenjske procesije z Najsvetejšim, ekipa Celje.info smo se slednje udeležili v Celju, potekala je okoli cerkve sv. Duha.

Vstajenjsko procesijo z Najsvetejšim je vodil župnik mag. Srečko Hren. Ves čas procesije se je s petjem na poseben način izražalo veselje spomin na vstalega Kristusa. Pri procesiji in kasneje pri sv. maši je bilo prisotnih ogromno število vernikov. V pridigi je mag. Srečko Hren izpostavil pomembnejše trenutke smisla vstajenja in darovanja Kristusa, ki pomeni osvoboditev od brezupnega položaja človeka v končnem zemeljskem življenju. Odrešenje kljub prepričanju mnogih odpira možnost za uresničitev posameznikove osebne svobode – tiste, s katero lahko človek v polnosti živi prejete talente in dokazuje, da je življenje z Bogom močnejše od smrti.

Zaradi že splošno poznanega dejstva, da so pridige mag. Srečka Hrena izredno zanimive in nosijo bogato sporočilnost, smo posneli velikonočno, ki si jo lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Prav tako pa vabljeni k ogledu galerije fotografij, kjer smo ujeli nekaj utrinkov iz procesije in sv. maše.

[simpleviewer width=100% height=700 id=29]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 1,126 seconds.