Verske skupnosti na Celjskem ustvarjajo sožitje (video)


srecanje_zupana_s_predstavniki_verskih_skupnosti_2016_1Včeraj je celjski župan Bojan Šrot na tradicionalnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti na Celjskem. Kot je že v navadi, je srečanje (tokrat je potekalo v znani gostilni v Zagradu) potekalo ob sproščenem pogovoru. Celje ostaja multikulturno mesto, kjer živijo predstavniki mnogih narodnosti, ki dobro sodelujejo, prav tako predstavniki različnih verskih skupnosti.

srecanje_zupana_s_predstavniki_verskih_skupnosti_2016_2

 

Predstavniki različnih verskih skupnosti že leta skrbijo ne le za duhovno oskrbo svojih članov, temveč se ukvarjajo tudi z izobraževalno dejavnostjo in skrbijo za kulturno-zgodovinske spomenike. Slednjega se zaveda tudi celjski župan Bojan Šrot, ki tovrstna srečanja pozdravlja, na včerajšnjem je med drugim izpostavil, kako pomembna je po njegovem mnenju duhovna oskrba občank in občanov za sožitje na tem območju. Župan Boja Šrot o srečanju:

Smo pa pred kamero povabili celjskega škofa Stanislava Lipovška in vodjo celjskega odbora Islamske skupnosti v Sloveniji Muhameda Mehdija ter ju vprašali o njunem mišljenju glede tovrstnih srečanj in o morebitnih težavah, s katerimi se srečujejo na področju svojega delovanja.

Celjski škof Stanislav Lipovšek:

Vodja celjskega odbora Islamske skupnosti v Sloveniji Muhamed Mehdi:

Na srečanje so povabili predstavnike kar osemnajstih verskih skupnosti, ki delujejo v celjski občini. Poleg celjskega škofa in opata so se ga letos udeležili še predstavniki župnijskih uradov Sv. Cecilije, Sv. duha, Sv. Jožefa, Teharje, predstavnik Celjske župnije blaženega Antona Martina Slomška, Škofijske Karitas Celje, Islamske skupnosti v Sloveniji (Odbor Celje) in Krščanske cerkve Kalvarija.

srecanje_zupana_s_predstavnikii_2016_

Po uradnem srečanju je sledilo skupno kosilo.

 eH

nagradna-joksimovic