Visoke uvrstitve na svetovnem plesnem prvenstvu


Prejšnji teden so se člani plesne šole Harlekin udeležili finala svetovnega plesnega prvenstva DanceStar World Masters 2017, ki se vsako leto odvija v Poreču.
 
harlekin_porec_maj_2017_3Predizborna tekmovanja po svetu potekajo vse od septembra naprej in s šestimi plesnimi točkami se je Harlekin že marca v Zagrebu na predizboru uvrstil v finale A in z eno točko v finale B (finale A je rezervirano za plesne točke z najvišjimi ocenami sodnikov na predizboru).
 
Svetovno plesno prvenstvo je letos praznovalo že 10. obletnico, v finalu pa je plesalo preko 55.000 plesalcev iz celega sveta v različnih plesnih zvrsteh in starostnih kategorijah.
 
V finalu B so harlekinovci predstavili kvartet plesalk (Ajda, Daniela, Naja in Neža) s točko The dream in zasedli v kategoriji Contemporary/modern 2. mesto (starost senior).
 
harlekin_porec_maj_2017_2V finalu A so predstavili naslednje točke (prav tako v kategoriji Contemporary/modern – glede na vrstni red nastopanja): v solo junior kategoriji sta Živa (točka Crossroads) in Naja (točka With my own fear) dosegli 7. in 14. mesto, v solo senior kategoriji Špela (točka Cage) in Daniela (točka Burden) 2. in 8. mesto, kot duet v senior kategoriji sta Maruša in Nina dosegli 11. mesto, ter v kategoriji group (senior) s točko Confession 3. mesto (dekleta Ajda, Daniela, Maja, Naja, Neža in Živa).
zarja-celje-polsi-klik-2016