Vita Mavrič s koncertom Sprehod v Plesnem forumu Celje (foto, video)


Vita Mavrič
Vita Mavrič

Dvorana Plesnega foruma Celje je bila tudi tokrat polna. Kmalu po 21. uri je iz publike na oder stopila Celjanka Vita Mavrič in pričel se je večer šansonov z naslovom Sprehod …

Vita Mavrič je samosvoja, edinstvena umetnica, kantavtorica in odlična šansonjerka. Soustanovila je Café teater in je nekdanja ambasadorka UNICEF-a. Po materi je Korošica in po očetu Primorka, trenutno živi v Ljubljani, rojena pa je v našem Celju.

Z avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom je močno zaznamovala naše kulturno dogajanje. Njena odlična besedila slavijo vse, čemur pravimo življenje. To so zgodbe slehernika, to sta njen glas in dramska igra, ki nas kot na vrtiljaku, zasuče s čudežno močjo najlepših šansonov. Na svojem Facebook profilu je glede koncerta v Celju zapisala sledeče:

“Na koncert v Celju se pripravljam s strahospoštovanjem in velikim vznemirjenjem. Kajti tam me s skrajno potrpežljivostjo čakata mladost in ulice mojega otroštva. Celjani moji in prijatelji, upam, da pridete …”

Ime sobotnega koncerta izhaja iz istoimenskega albuma, s katerim je proslavila 30 let odrskega ustvarjanja. Jazzovsko obarvan dogodek je potekal ob spremljavi odličnih glasbenikov Jake Puciharja tria:

Jaka Pucihar – klaviature

Janez Krevelj – kontrabas

Marko Juvan – bobni

Vita je med občinstvom prepoznala marsikateri znan obraz, celo svoje učitelje iz šolskih dni. Pesmi, ki jih je med drugim pela tudi v francoščini, pa je povezovala z različnimi življenjskimi spoznanji in obiskovalce nemalokrat nasmejala.

Vljudno vabljeni k ogledu video posnetka in fotografij!

Video:

Fotogalerija