Vokalne igre ’13 – podarjamo vstopnice!


V soboto, 14. 9., se bodo ob 19. uri v celjskem Mestnem kinu Metropol začele letošnje Vokalne igre, mednarodni festival trendovske vocal play in a cappella glasbe, ki ga že petič zapored v sodelovanju pripravljajo Hiša kulture in Društvo ljubiteljev umetnosti Celje ter znana celjska vokalna zasedba Oktet 9.

Ta mednarodni festival ustanovljen leta 2009, je uspešen projekt svežega kulturnega dogajanja v Celju, ki mestu in svetu ponuja prijazen poustvarjalni poligon in prizorišče zanimivih glasbenih idej, kreativnih srečanj in spodbud v tem vokalnem žanru, kjer pevci z glasovi ustvarjajo nova zvočna okolja in imitirajo glasbila.

Po petih letih je festival močno presegel meje knežjega mesta in ostaja edina tovrstna prireditev netekmovalne narave v regiji. Tudi letošnje leto sta programska selektorja in velika promotorja a cappella skupnosti Slovenije Matej Virtič in Jan Šilec v goste povabila 7 odličnih zasedb iz Slovenije in Avstrije, ki se bodo potegovale za veliko nagrado občinstva Vokalnih iger ’13.

Že tradicionalno bo festival uvedel nastop gostiteljev, celjske fantovske zasedbe Oktet 9, ki združuje nekdanje dijake Gimnazije Celje – Center in deluje v okviru alumni Društva GCC, nato pa se bodo z novimi aranžmaji slovenske in tuje popularne in etno glasbe predstavili letošnji gostje, zasedba 4Given iz Slovenskih Konjic, Amadeus iz Šmarja pri Jelšah, Bassless, Jazzva in Project Voice iz Ljubljane, Sonus iz Oplotnice. Iz Avstrije prihajajo tokratni posebni gostje – moški vokalni kvartet Audio Quattro, občinstvo pa bo med štejem glasovnic zabavala edinstvena slovenska gospel zasedba Bee Gesus iz Ljubljane. Program bo povezoval Mato Žgajner, član zasedbe Oktet 9 in sodelavec ljubljanskega Radia Študent.

Za celjsko Hišo kulture so Vokalne igre že tradicionalno tudi osrednji dogodek ob začetku nove sezone, ki letos obsega več kot 90 dogodkov v sodelovanju z več kot 30 partnerji iz Slovenije in tujine.

Vstopnice za Vokalne igre lahko nabavite v Mestnem kinu Metropol in Kopirnici Tomi po cenah 5 EUR (mladi), 7 EUR (člani DLUC in upokojenci), 10 EUR (ostali).

Pred tem pa lahko svojo srečo preizkusite na Celje.info, saj tudi tokrat našim obiskovalcem podarjamo 6 (3×2) brezplačnih vstopnic za Vokalne igre ’13.

Brezplačni vstopnici lahko pridobite tako, da lajkate Celje.info stran na Facebooku, nato pa na spletni strani Polovička.si izpolnete poseben obrazec (klik). Tisti, ki nimate Facebook profila, oziroma ste Celje.info že lajkali, pa zgolj izpolnete obrazec na Polovička.si.

Izmed vseh, ki boste to storili najkasneje do torka, 10. septembra. do 14. ure, bomo izžrebali 3 dobitnike, od katerih bo vsak prejel po 2 vstopnici za vokalne igre 2013.

Dobitniki bodo o nagradi obveščeni po e-pošti, navedeni pa bodo tudi v komentarju na to novico.

Obiščite torej Polovička.si (klik) in kandidirajte za brezplačne vstopnice za mednarodni festival trendovske vocal play in a cappella glasbe Vokalne igre ’13!

Za pokušino pa si na spodnji povezavi oglejte reportažo z lanskih Vokalnih iger.