Vokalni band Kreativo v Pravljični deželi očaral zbrane (foto, video)


DSC04423.1Pravljično Celje je tudi letos poskrbelo za obilico odličnih prireditev in koncertov, ki so se raztezali tekom celotnega prazničnega decembra. Na zvezdi, kjer se mnogi še vedno ustavljajo na božičnem sejmu, je bilo poskrbljeno tudi za dobro glasbo. Mimoidočim so se tako preteklo soboto predstavili člani a cappella skupine Kreativo.

Vokalni band Kreativo se je prvič formiral leta 2009, takrat še pod imenom Project voice. Kar se je začelo z zgolj ljubiteljskim nastopanjem na raznih otvoritvah in praznovanjih, se je kasneje razvilo v večji glasbeni projekt. Videli in slišali smo jih lahko že na netekmovalnem delu Slovenske popevke, mnogih festivalih tako doma kot v tujini, pred kratkim pa so izdali tudi svoj prvi album z naslovom Kreativo.

Zasedbo sestavljajo Jana Gamser (alt), Aleš Majerič (tenor), Samo Vovk (tenor, beatbox), Dominik Štrucelj (tenor, beatbox), Luka Černe (bas) in Valentina Černe (sopran), katero pa je v Celju nadomeščala odlična Katja Kovačič.

Tekom svojega nastopa so nam predstavili tako slovenske kot tuje skladbe, med katerimi niso manjkale Drugače ne znam, Bicikl in slovenske ljudske v sodobni preobleki. Poskrbeli  so tudi za simpatično presenečenje, saj so na oder povabili »naključno« obiskovalko. Potrebnih je bilo le nekaj taktov, da so zbrani spoznali, da nikakor ne gre za naključno pevko, temveč uradno članico Valentino Černe.

»Glasba je univerzalni jezik – ni ga bolj prvinskega inštrumenta, kot je človeško telo in ni ga bolj prvinskega ritma, kot je bitje srca« so zapisali člani Kreativa in dodali: »Ko se šest glasov zlije v enega samega, nas presune, da je lepota v svojem bistvu na moč skromen in povsem preprost naraven pojav. Le veliko časa in vztrajnosti potrebuje, da dozori in zažari v vsem svojem sijaju in kreativnosti.«.

DSC04399.1

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=927]

K. S.