XXI. Novačanova gledališka srečanja: “Burka o jezičnem dohtarju” nasmejala celjsko občinstvo (foto, video)


Burka o jezičnem dohtarju

Znan slovenski pregovor pravi, da je smeh pol zdravja. Tega se prav dobro zavedajo tudi v KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, saj je v petek zvečer gostujoča gledališka skupina KD “Slomšek” Slovenska Bistrica zasejala smeh med vse obiskovalce s predstavo “Burka o jezičnem dohtarju”.

“Burka o jezičnem dohtarju” je širši javnosti nepoznan francoski srednjeveški tekst neznanega avtorja. Obubožani odvetnik kot glavni akter ogoljufa vaškega krojača, slednji pa stori enako in ogoljufa odvetnika. V zapletu z obilico situacijske komike se celoten spor preseli na sodišče, kjer na koncu zmaga razum navadnega in povsem povprečnega človeka. “Burka o  jezičnem dohtarju” je zaradi danih razmer v državi in širši okolici aktualna in sveža kot še nikoli in pri občinstvu vzbuja vprašanje, ali se v minulih 600 letih res ni prav nič spremenilo.

Gledališka skupina KD "Slomšek" Slovenska Bistrica
Igralec večera Niko Turk in Živko Beškovnik, podpredsednik KUD "Zarja"

Zanimivi zapleti, razpleti in ponovni zapleti, gledalca puščajo v napetem pričakovanju, dodatno zanimanje pa vzbuja tudi sama struktura predstave, ki je v celoti napisana v rimah. Zaradi tega še dodatno pridobi na težavnosti, kljub temu pa se s preprosto rabo besed, dovršenim tokom dialogov in humorno noto približa prav vsakemu gledalcu, ne glede na stan ali starost.

“Burka o jezičnem dohtarju” je tako popolnoma navdušila celjsko občinstvo, ki je v enourni predstavi ovrglo vse skrbi in se prepustilo osebni in situacijski komiki nastopajočih. Zaradi zahtevne in odlične igre je imela strokovna komisija tokrat oteženo delo pri izboru igralca večera, vendar je ta naziv na koncu prejel Niko Turk za vlogo jezičnega dohtarja. Tudi sami ste vabljeni po svojo dozo smeha s pomočjo spodnjega video posnetka in fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=443]

DO VSTOPNIC ZA OSTALE PREDSTAVE NA POLOVIČKA.SI 38% CENEJE

Na Celje.info pa za naše obiskovalce ponovno predstavljamo izredno ugodno promocijsko ponudbo ogleda izjemnih gledaliških dogodkov. Za katerokoli izmed predstav, ki so še na razporedu namreč ponujamo 12 vstopnic po 35 % nižji ceni.

Redna cena vstopnice za posamezno predstavo je 8 € (študentje in upokojenci 6 €). Na Polovička.si pa jih ponujamo po ceni 5 €.

Cenejše vstopnice za predstave XXI. Novačanovih gledaliških srečanj si zagotovite tako da na spletni strani Polovička.si izpolnete poseben obrazec (klik!). Vanj vnesite vaše podatke in označite, koliko vstopnic želite naročiti ter za katero predstavo.

Po prijavi boste na e-mail prejeli nadaljnja navodila za nakup cenejših vstopnic. (obvezno preverite “nezaželeno pošto”, kjer se naš mail rad zatakne).

Cenejše vstopnice se delijo po principu “kdo prej pride, prej melje”. Zato pohitite, saj jih je na voljo le 12 za vsako predstavo!

Obiščite  Polovička.si (klik!) in si zagotovite obisk predstav v okviru Novačanovih gledaliških srečanj 38% ceneje.

F/T/V: Tina Ožvald