XXII Novačanova gledališka srečanja: predstava Češpe na figi (foto,video)


9992V petek, 21.11. se je na XXII Novačanovih gledaliških srečanjih v Trnovljah vrstila peta in zadnja tekmovalna predstava, Češpe na figi. Politična komedija kar v dveh dejanjih nam je odlično prikazala čas po drugi svetovni vojni, z nekaterimi dogodki pa se lahko poistovetimo tudi danes. 

Predstave, ki jih KUD “Zarja” Trnovlje prireja že od leta 1993 so namenjene v spomin  slovenskemu pisatelju, pesniku, dramatiku in predvojnemu politiku Antonu Novačanu. Gre za tekmovanje 5-6 gledaliških skupin, med katerimi pa ena od njih dobi tudi naziv najboljše predstave po oceni občinstva. To predstavo je pripravila Gledališka skupina KD Brce Gabrovca pri Komnu.

 

998

999998Komedijo je napisal Marjan Tomšič, režiral pa jo je Sergej Verč. Zgodba govori o času, ko je narod postavljen pred vse možne preizkušnje. Tukaj imamo Jožkota (Niko Pertot), ki se želi poročiti z Jolando (Erna Trobec), a mu nesreča sledi na vsakem koraku. Potem sta tudi tukaj zakonca Vodopivec-vedno rahlo pijani Andželo (Igor Rojc) in njegova vedno ljubosumna žena Pepa (Grozdana Švarna), pa zakonca Guardjančič- graničar Džovani (Edo Škrlj) in njegova žena Mica (Branka Guštin), pobožna radoživka Cilka (Silvestra Grižnik-Kačič), naivna, a dobra po srcu, Tonca (Bojana Furlan) ter Štef Petelin (Urban Grmek Masič), ki vsem skupaj meša štrene. Kmalu vaščane obiščeta tovariš Ivan Lisjak (Jožko Okretič) ter tovarišica Polda Metelko (Milena Colja), ki pa niti slutita ne, kaj vse ju še v tem majhnem kraškem mestecu čaka.

Kot je po vsaki predstavi navada, so tudi tokrat podelili nagrado za igralca večera. Nagrajena je bila Bojana Furlan za vlogo Tonce.

99999992

Predstava, ki je na humoren način predstavila politično stanje, o katerem lahko rečemo, da velja še danes, nas je prav gotovo odlično nasmejala. Če si je niste uspeli ogledati, ali pa samo želite podoživeti zabavne trenutke petkove noči, vas vabimo na ogled foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=710]

polsi-agatha-klik