Novačanova srečanja: Samotni zahod (foto, video)


DSCN0791 (Kopiraj) XXIV. Novačanova gledališka srečanja so v Gledališču Zarja Celje tudi minuli petek postregla z izjemno gledališko predstavo.

Tokrat so v goste povabili Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, ki je uprizorilo črno komedijo Samotni zahod.

Zgodba, ki je nastala pod režisersko taktirko Gabra K. Trseglava,  se dogaja na obrobju irskega mesta Leenane, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, zlahka bi se tudi kje v Sloveniji, danes. Zgodba govori o sovraštvu in ljubezni med dvema bratoma, o zamerah in odpuščanju, o neizpolnjeni ljubezni simpatične srednješolke, o hrepenenju, o dobroti in upanju lokalnega župnika, o brezupu in samoti ter strahu pred njo, o življenju in smrti …

V DSCN0816 (Kopiraj)tej zapleteni, vendar življenjski zgodbi, so se suvereno znašli tudi igralci, ki so se spretno sprehajali med številnimi emocionalnimi stanji. Znašli so se v zgodbah, ki se pogosto prepletajo za štirimi stenami in pri tem brez doma navdušili občinstvo.

Igralska zasedba je prevzela tudi komisijo, ki je nagrado za igralca večera podelila Boštjanu Smukavcu za vlogo očeta Welsha, ki sicer skozi prizmo vseh pregreh izgubi vero v človeštvo in stori samomor, vendar njegove besede ostanejo z nami.

Vabljeni k ogledu utrinkov s petkove predstave v spodnjem video prispevku in fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1059]